曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
講起呢樣真係試過
話去大皇宮,揸揸下話冇開,車左去第度
途中又係啲鋪頭放低你叫你係度行陣佢有free gas
屌你老母一停車就走人
正常街邊截車唔會既
最緊要財不可露眼
未試過
但我會買定套票
九成平過你walk in
好少7月去 但之前6月去佢係一係唔落 一係就落好撚大雨 落個零兩個鐘 之後就一段時間唔會落
我嚟緊都諗住去上網睇話可以試下Facebook message去book,但唔知洗唔洗比deposit
要滙錢落訂
頭先追post見到有ching share話去九龍城搵d泰國鋪頭可以幫忙入數之類,搵日放假去睇下先
如果收唔合理service charge 就睇下個日早d去walk in算
上次去曼谷,Big C隔離個商場The Market都有橙Superrich, 個rate同總店一樣,係商場又有冷氣。
唱完錢可以立即落ground floor食After you, 一樣好食又無Central world嗰間After you咁多人
walk in我諗要開門果陣去唔係熱死都未入到去
the market幾年前睇住佢起
3年幾前去過一次 因為
新開冇咩鋪頭
嚟緊6月去睇下先
啲人話walkin閒閒地排1至2個鐘
冇book唔好搏 嘥時間
我前幾日去,見唔使等位。係平日黎。
走果陣叫唔叫到車
請問係唔係用grab call 車去同埋返?我想緊要自己去定join KKday 個tour 好
疫情後變死場
食after you 唔洗排就幾正嘅
有冇人知嗰間bubble in the forest cafe 一般係幾錢埋單因為我兩個人佢叫我匯600銖 如果埋單唔夠會唔會找返
紅大哥係咪都冇左?
明明google見有d人話the market有, 仲諗住涼住冷氣食
商場入面好似無
但隔離有一間靚裝修嘅
依加仲有?
因為真係搵極都搵唔到呢間分店嘅官方資料
thx巴打
叫做朝聖下, 呢啲出名嘅遊客餐廳預左唔會驚為天人
Grab好方便
我本身包左車,但我聽包車司機講話都容易call到
4個人食左差唔多1400bath,都係叫左3樣嘢食,3杯嘢飲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞