曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
Nara?
10月偷幾日時間去芭提雅->曼谷
睇kkday格蘭島水上活動套餐
會係酒店接送去碼頭
想問係咪book咗之後send email同kkday講你邊間酒店
到時候就會有人接你?
唔算,當然食海鮮另計,如果用條馬路分前後場,後場人少啲坐得舒服啲。
利申:購物無睇
懶到一撳呢個post個睇圖掣已經出咗張sim卡嘅圖
咁你覺得1.0定2.0值得去多啲?
昨晚買o左ET($1511)去2240 回1300,做完黎生即飛
Srinagarindra火車夜市值唔值得去?好撚遠
mango tree
舖頭2邊賣嘅野差唔多
揀自己就腳
2.0 近Chatuchak
可以plan 埋同一日去
芭堤雅有冇好正既餐廳推薦
去6日曼谷 已經Book曬5晚曼谷酒店
先發覺好想玩水/水上樂園 但曼谷嗰啲好似好雞好細路 如果搭車去芭堤雅即日來回 大家覺得點
係咪好浪費時間?但真係想搵日玩水
跪求意見 (兩個大人)
好用 15gb 5g 鴨寮街28蚊
利申 用緊覆你
旺角買咗$33 謝謝
唔塞車嘅話預來回預4粒鐘 1200baht一轉左右
酒店有無得free cancellations 吖 芭堤雅都幾多嘢玩 落去一轉即走有啲可惜 但係真係好想又頂得順 價錢有ok就去馬啦
有時要預佢會收唔到load ig片會窒下 但係28蚊無嘢要彈啦
有無人有好食泰菜推介吖 乾淨企理最緊要 已經食咗nara
Ok la正正常常 俾啲安全意識 唔好耷低頭玩手機咩都唔理都ok 有時俾貴少少換個安全(例如電單車定grab) 照計都無咩問題
Kruse ban pa boom 2 果陣問個泰國front desk推介
Garden restaurant 嚟 價錢幾平 嘢食唔錯
食嘢則邊有好多動物 但係有蚊
距離patong beach有啲遠 可以順路搭落去果陣食咗先再落 或者有行程係附近搭埋過去食
住過gem mining hotel 唔知算唔算係你心目中想要嘅嘢
曼谷洗唔洗睇緊啲個背囊?

淨係去過日本台灣,治安好到中門大開都唔驚
其實呢張同ais比邊張好啲
重要嘢我都係放前面斜孭袋 背囊就放啲冇咁緊要嘅
好彩未試過遇到扒手
疫情後兩次都係用true 答唔到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞