曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
屌你eatigo book goji得10%off
原來仲要遲1個鐘先開始 官網book正價好撚過
why not cooper
19年
Klook 買兩個人$738
6:00-10:00
想包車玩一日 有冇邊到比較推薦
驚比人帶咗去kk園
無你資料又唔知你識唔識做,點會隨便擄人走啊.我一個人泰國玩咗成個禮拜返嚟都無事!
有冇夜場推介 17-22係曼
試咗個Thai massage $200 baht/ 1hr。
9個字都係leg stretching淨低先推下背咁,都ok舒服既。
通常俾唔俾tips?我冇俾佢冇問
我揼足5日都冇畀過tips(包括食飯),但每次酒店check out 我都會畀tips 個房務員.
聽日再揼試下按$300 baht neck shoulder back
唔想將tips culture 帶入老泰,不過房務員抵畀,雖然我通常please don't disturb
如果想畀咪畀囉.我都幾尊重佢哋,做一個鐘都唔知佢哋會分到幾多,尤其係去啲200幾蚊一個鐘呢啲.
有冇人去過Food Villa Ratchaphruek?
同吞武里海鮮市場比,邊度好d?
而家機場入境洗唔洗排好耐隊
DMK 45分鐘
咁bkk 快啲
有冇人住過Avani
諗緊住呢一間定Novotel Ploenchit Sukhumvi
avani on nut? 新,靚 遠離市區但係正bts上面所以好易預時間出門
novotel 位置市中心但好舊

感謝巴打
novotel 可以考慮sukhumvit 20
mercure sukhumvit 24
novotel siam square 有啲翻新過嘅房型 地點世一但會訓唔到覺 樓下有band
我見到有間grande centre point hotel 好似都幾唔錯
其實點解會諗起Novotel 因為之前去其他國家嘅覺得唔錯 應該差極有個譜 但係本身第一次佢驚賴嘢
係因為*
accor 系列酒店係泰國根本無撚敵
又平又舒服管理又好 只要揀無咁舊嘅就0伏
grande centre point 係泰國brand 有啲浮誇啲 有啲住宅feel 啲
如果想住我推介grande centre point sukhumvit 55
收到感謝巴打
呢間好平民啦,當地計都係普通餐廳價姐。排一個鐘內都okay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞