曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
又嫌貴又嫌殘
豬雜係邊間
EK好準時,落機攞埋行李出市區搭的士1點前都Checkin到
想問下用Grab call車係比現金定用卡都okay?
會唔會臨時俾人加價?
豬手飯先正, 唐人街真心幾有驚喜
旺季關係定點, 我1個月前去, 全程買飛都唔洗點等
兩樣都得, 我就比cash多, 冇試過收多錢, 不過就試過條友仔側側膊收多$4/5蚊港紙唔找比你, 我問佢找少左佢話佢以為係tips 幾蚊雞就當幫窮人
同埋app寫明幾錢我諗佢都唔敢亂嚟收好多既
司機都有要評價開飯
其實咁驚就應該唔好去, 又要睇又要驚
講真, 曼谷已經係大城市, 都唔知有咩好驚
又唔係叫你去山區, 所以d人聽到我去泰國又話咩kk又性我就覺得好好笑, 出下個井先啦
仲要係睇演唱會, 咁即係9成去市區/副都心啦, 既然係咁又點解有捷運唔搭要call車呢? 既然你又咁驚比人車去做瑞士山區肺既話。 定係連少少research搵有搭邊條線都唔想做? 咁不如都係果句唔好去睇
師兄洗唔洗咁激動先
我係收工搭飛機飛到過去到凌晨
點解我唔直接call車返酒店?

仲有主要係去睇演唱會 睇完直接搭飛機走
如果我係有時間去玩嘅話
我就唔會揀住喺演唱會場地隔離啦
我都係講幾句就起晒鋼咁得罪你咩
我唔知你邊忽睇到我激動
冇人叫你收工趕頭趕命搭飛去泰國
你揀得就預左call車
call得車就冇得你驚(加上真係冇咩需要驚)
慳得果少少錢船頭驚鬼船尾驚賊真係好無謂
邊個位睇到我起鋼
不過我係唔小心串親你啫
想問下 岩岩起booking.com 預約左架Uber起蘇凡機場
咁應該係邊個位上車?
我怕佢打唔到比我
我試過一次個app show個價錢同佢收嘅唔一樣,個司機到咗之後即刻撳完成行程,然後個價錢就多咗100泰銖,我又冇cap到圖,所以局住比
咁就唔知了, 唔識個app運作
定係佢本身兜左路定點?
係咪上左高速
我用bolt比cash,都係芭堤雅市區行,咁佢一開始就show俾133泰銖,咁我錢都準備好,到咗之後諗住俾個司機,跟住佢話唔啱數我再睇返個app變咗做233泰銖,之後搭車我都同個司機確認係咪呢個數先(都有可能我睇錯嘅,不過我之前搭過一程百零蚊泰銖去到好遠,我嗰次程車都冇咁遠
你搭去邊? 芭堤雅市區內就搭雙條車算啦, 10baht1程
除非你去遠少少果d景點先迫住call車
所以最好上左車之後要昅住個gps
怕佢兜路好, 最多人驚既車你唔知去邊好
昅住最穩陣
嗰個位行去搭雙條要行段路,諗返應該搭雙條好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞