曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
未去過秦國想請教下各位師兄 如果六月尾去曼谷係咪會日日落狗屎
落雨就唔知,但熱就一定㗎喇.不過幾佩服佢哋啲OL唔興著裙.
有冇人5月5係曼谷想去safari park啊?
Novotel Sukhumvit 20
唔錯,如價錢岩應該都可以考慮

Mercure 住過Siam 果間,唔係好鍾意間房個tune個人感覺麻麻尤其早餐勁難食。所以mercure 都未必會揀

Novotel Sukhumvit 4
Novotel platinum
Novotel Siam square 都住過
Bangkok d novotel 真係全部都唔錯
雷雨囉,日日都會落一陣咁樣
請問有冇人住過曼谷日航酒店啊?
會唔會覺得唔夠方便?
咁請問Grande Centre Point Hotel Terminal 21
係咪應該都唔差?
酒店黎講很好
樓下就係商場同空,地鐵交匯點
不過同翻咗香港無分別 周圍人多又迫 住嘅都係香港台灣人
明白,唔該晒
多數都係過雲雨
住過 我覺得都好方便
近bts樓下又有7-11
晚晚經過都會去買飛碟食
芭tiffany
klook買飛平啲
有分海洋同野生動物園區

野生動物園區要另外比多幾十銖買飛入場
海洋果主要係睇啲動物劇場表演
啲設施都好殘舊
係野生動物園區都叫有啲嘢睇下 坐園車到大概20分鐘就完
我覺得可以skip
咁正我見佢都新新地 附近係住宅區 會靜啲咁
而家book7月都係$8xx一夜左右
住過行去BTS 都唔係好遠
另外D body wash呀洗頭水呀係panpuri
個早餐都唔錯

仲有間日本餐廳個lunch 都幾抵食
嚟緊第一次去曼谷 快閃3日 所以唔係好識揀酒店
見到日航又新新地就即刻book左先 但見好似冇咩人講住呢間咁
聽晚上機搭EK 住Marriott 擺低嘢再去朱拉隆功夜市再去蛇美
同問
見到啲人坐籠車餵獅子老虎, 入面啲人勁驚, 好有趣

要另外加錢,同要搶飛
t21係地點方便
樓下就bts站

我比較鐘意住Chi lom果邊
唔會日日落大雨
曼谷落雨一般都好快停
落下停下咁
好少會落足全日大雨
想問下同爸媽連埋屋企人5個人去
爸媽年紀大唔係太行得 都係去飲飲食食
住宿簡近邊個站既會比較好但又唔太貴🙏🙏🙏🙏🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞