曼谷旅遊討論區(8)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
黎緊6月會自駕去芭堤亞 之後還車去曼谷

想問還車大家會揀番機場還 定曼谷市區還

驚曼谷市區好塞車

另外想問芭堤亞市入面擺車方唔方便
去thonburi market place應該市區就call grab?
定係搭BTS去遠少少避開塞車位?

個個都話曼谷好塞車,但係塞嘅情況係點?
點解唔食 唔通日日食泰國嘢
第一次坐380,之後變咗787
想問下如果去布吉玩atv同潛水嗰啲大家多數都係kkday嗰啲定點?
TG638成日delay…
EK來回都唔靚(去21XX回14XX),唔係做special promotion都唔會買
香港點訂泰國懸崖餐廳?得電話預約 長途電話?
有冇人已經去咗新嘅jodd fair 2.0?
得一兩個YouTuber有講
好似大好多,但都遠啲
上年去咗jodd fair 月尾再去諗緊去邊個好
見胡慧沖叫人去1
不過下個月我會揀去2,到時可能多啲野睇
未試過班機delay而開心

可以玩多兩個鐘先checkin
樓上條友唔識,芭提雅果個未又係叫coral island 。

Btw 個島好大睇下你想去邊個灘,我以前去開hard tien beach好似小人d。
唔洗煩,我prefer Kkday klook book 晒就最好
why not both1好似擴張左 變左double size
Btw係布吉coral island 玩香蕉船好悶
如果兩個都未去過,喬德定印地夜市好啲?
曼谷太多好嘢 食唔到咁多
如果擴充左可以去返1都得
個間椰子餅好撚好食
夜市都係夜晚去 當去食宵夜都仲得
個個紅綠燈都要等幾分鐘 on99
咁痴撚線
疫情前坐過幾次,唔駛2K好底坐,21XX又可以做完黎生先上機
我係你會last day響機埸還,入曼谷市區係送頭系列
Pattaya 泊車ok方便
唔該哂 咁我都book定先了
屌,rj cancel booking
想問有咩零食好推介?
睇返google map原來芭提雅真係有個coral islandsor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞