[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (8) 幾時先白金到

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔係話 d 操控好閪架咩?
諗起上網打online係咁死
我果陣少玩第三身game,無咩要求
我覺得無咩野喎
鍾意2、3、7多啲

最唔鍾意商人系統,我鍾意搵槍搵零件(只有bonus承繼)。啲零件係one off咁集中升爆一項能力。eg.散彈一件零件就改滿上彈速度、穏定度又另一件零件。由於係one off,所以能力提升幅度高,而且playthrough 節奏感流暢好多。一隻boss 基本上需要(可以)用晒成個倉全部槍、子彈。要趕時間又可以skip槍。鍾意setting 夠fix死,例如概代上手槍就10粒先硬直、散彈就兩三粒硬直。唔會出現全改手槍1發硬直,而0改散彈反而要2發。

re8、re4 過份focus 喺計數,要計錢、計晶、計能力。漸進式改鎗依樣野我好憎,最後又會變成全改狙>0改麥林,依件事個時間range 太長。如果太少錢,集中升爆一把槍,打boss 時其他槍就用到好kick咁。

【艾殊莉絲vs艾達法】
鑒於《惡靈古堡4 重製版》近期火熱推出,有《FF7重製版》的玩家為艾莉絲跟蒂法製作了艾殊莉跟艾達王的模組。原本就香香的兩人,這下換了新衣又別有新風味,克勞德要煩惱嚕。
如果打hardcore 拎到S+ 會唔會拎到雞頭之外拎埋assist standard S+ 既? 定係要續個難度打一次咁on9
今次仆街了
城堡有間房係要Ashley跳入去先攞到個寶物
但我而家已經chapter 10 即係控完Ashley
但佢又俾人捉左 係咪攞唔到個寶物
係, load save
Load唔到 overwrite左
請問有冇ching知道2周目會唔會繼承寶石同強化劵?
https://www.youtube.com/watch?v=tdg68j-htXs
舊版4 ada

https://www.youtube.com/watch?v=MXlTdjCD8mk
RE6 ada

歐美哩場文革幾撚時先會完
題外話
點解我上網睇片re2re最終boss係呢隻既
印象中我係打完mr.x就完
二周目都唔打
打機多數一週目就算
屌capcom 嘛,關佢咩事,收錢接job 啫
遲D分分鐘真有人整MOD
RE2正好多恐怖好多,場景又靚
RE4啲村莊城堡景麻麻地
打番啦
Leon同Claire至少各通一次先係完整故事
但會唔會好重覆
我一週目玩leon
二週目玩claire先會唔同?
點解冇人講商人用5粒晶換嗰把鎗,想搵下資料睇下都冇
果把無咩用, 主要係穿透,打有盾既敵人

玩全手槍過關先有用
其實得兩個流程
A: Leon開始先 Claire收尾 完
B: Claire開始先 Leon收尾 完
你應該係A
咁玩爆re4之後再玩返re2先
通常我會開5個save位俾自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞