[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (8) 幾時先白金到

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Capcom: 我覺得唔合理咪cut
幾日冇玩,仲未過一周,狗衝趕爆機
唔係個個都鍾意打機都打到咁辛苦
有時生化當無雙咁玩,當d怪係你老細咁一鳩炸撚散佢係相當治癒
玩EASY囉
如果玩pro s+ 去到城堡第二個商人最遲要幾多個鐘內
re3r俾你farm到支火箭出嚟,但有幾多玩家真係好enjoy拎嚟狂打,一炮就咩都死晒

之後因為你係靠carlos醫院嗰part不斷sl farm支嘢出嚟
如果本身初見你唔係打normal,之後仲要用支火箭炮嚟打hc、nightmare、inferno,你都咪話唔爽
係悶撚到抽筋

所以re3r除咗content少嘅問題,連呢啲爆機元素設計都好失敗
打機個個都取易不取難,好似呢度已經有人講re4r用glitch穿牆嚟拎s,有得俾你用你唔會唔用
搞到re3r nightmare嗰啲新嘅關卡設計有幾多人真係會認真打
變咗要自設難度咁玩,有幾多真係會new game咁去挑戰

反觀re2r我覺得就岩岩好,個hc s+要求好正,過完有滿足感
*你係打normal
你經過佢都會自己講嘢㗎啦,有啲位仲要硬食一定經過
其實我覺得第一輪就好好享受主game就算啦,bonus嘢之後先慢慢搞

一路睇post我都心諗,係咪好多人諗住爆一次就算
如果係咁,你揾嗰堆嘢嚟都冇咩用,因為隻game本身太多嘢要你重打先拎到
經過邊會計

最好睇下挑戰個到仲係咪次數0
我本身呢part卡卡哋,唔知要咁樣拎士巴拿,返轉頭揾又explore晒,心諗呢隻game應該一本道,冇理由咁麻煩
之後係爭呢4隻嘢個位,心諗個item係咪喺入面
咁就用刀隊爆放佢出嚟,殺咗兩隻就見到有士巴拿,心諗原來要熱感嚟睇

剩返兩隻大混戰嗰陣敵人都冇整爆到,清晒場之後自己隊爆佢逐一擊殺拎換金道具
唔該巴
我都留意到,明顯cut cost啦
其實隻re3r都已經係咁,冇晒啲trans位
話說如果有賣武器會多20%個掛飾
賣金蛋都有效果
城主同教主都係舊版搞笑好多
有3個 冇記錯城堡有兩個
你一週唔係拎到太少錢個話二週夠的.我二週全收集,重要行錯路,都係8個鐘過左
一週目開荒我都係咁

我仲要殺第四隻先出士巴拿

望翻文件先知

其實都幾同意樓上巴打講
今次Capcom set到條件咁高
真係當玩開嘅都係hardcore玩家
但係又冇考慮過有d真係想hea玩
自問冇咩信心做到 果斷放棄
雖然難左
但NG pro S+依然有人2個半鐘爆機
仲要唔用無限打字機
等待開放課金
打機就個個想玩曬入面啲內容,道具你拎咗可以自己唔用,不過搞到一樣道具要咁多時間先拎到我覺得係有問題,整到極難拎到會合理啲,時間唔係個個有的
白金盃又唔需要貓耳

唔打貓耳既話真心唔覺難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞