[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (8) 幾時先白金到

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咁我問題,一隻好game 十輪200粒鐘真係未厭。
亦唔會要趕其他game而趕100%。真係好game係唔會封,而係隔一排down返落嚟玩,每隔一排都有新盃落袋先啱我。

感受機制帶畀我既快樂遠遠比100%目標更多。
前期最難位係吊橋/守屋/村長?
5周100%太撚多啦
講緊最少5周
連第一次玩已經要plan好全集先5周

然後S+要new game
辛辛苦苦打完啲野冇得用黎打S+

咁辛苦不如唔好玩
其實應該俾人1週全收集
2週刀仔+槍+No healing+無用商人
3週專業難度S+一次攞埋其他難度杯 (NG+定NG都得)
咁樣會好d
你理得我玩定唔玩

純粹批評佢design得唔好

呢個係Bio 8個難度盃
唔洗new game
唔洗S+
Bio 8仲要短Bio 4 Remake好多
格硬將基本玩家(純粹想白金止步)推高上進階玩家(會玩speedrun/挑戰自己)
本身頭一轉fresh playthrough已經十幾個鐘
雖則佢都暗瓦底留左d位比人輕鬆skip
始終NG+無S+呢個改動唔討好
佢今次normal & hardcore s+分開計真係衰d

re8我係好開心拎埋把光劍先解淨用刀仔果個盃
re4見到要玩咁多次頭都大埋
有red9係咪可以收番第1把手槍
冇晒位月
red 9 可以打到爆機
好,順手升埋先
我會升爆sr09
或者用到後面換blacktail
red9係冇原版勁
但係去到後面過咗某個劇情會令你好想繼續用
至少我自己係
呢張係2022年曾經流出既圖
想問最後係咪堅?
利: 未爆機
我就係見用落唔係咁順手唔知換邊把走好
原來改廢左
大家都有唔同意見
入城就有blacktail買

其實好快
想問下商人個槍同強個gag係咩意思
唉屌,辛辛苦苦打撚完mike個陣地戰
再過撚埋屍袋位(終於明咩叫一定要打屍袋)
去撚到商人睇番攻略,先知第15章個人偶就係打屍袋間房
重要最慘對上個save係啱啱打完krauser15章開首,依家要成章打過哂
慢慢玩緊,依家先第5章
仲有幾耐入城
裝埋減後座力果舊槍托先會用得順D
好似係
仲有呢張又係整得似層層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞