[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (8) 幾時先白金到

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我都係依到嚇左一跳
唔知easy 同標準先有得用
其實真係唔知會唔會fix,OG既out of bound都冇fix到
我想講RE7同8雖然OG都係冇fix
有個道具可以全難度開輔助瞄準
果個你打得完專家都唔會需要用啦
爆炸箭改每次一支就收晒皮
(2揀1) Ashley 定 ada
https://lih.kg/3348712
屌 我已經用咗隻金蛋嚟丟柒城主 貪方便順手
金蛋只跌一次?
定會等到第二粒?

第三章呢件寶物射完去邊度執番
片主自己都冇執到
全隻game好似得兩隻金蛋

一隻係打完湖主揸船去雞棚攞

第二隻要去城堡王座個度 (扔畫現場) 用 cube key 開

其實扔畫任務用普通蛋都解到,就算村莊執既蛋食曬/賣曬都係可以係王座現場等兩隻雞生蛋,只係唔知等幾耐 (我個人經驗玩普通難度時,搜刮曬現場所有箱 + 文件加坐王椅擺款後就有隻雞生咗普通蛋可以拎嚟扔 )
打完湖主可以揸船行暗道去攞,現場仲有另一個寶箱
之前好似有隻game唔知係唔係Farcry
雖然唔係bug..但好似就係開頭有個選擇問你接唔接受挑戰,你話唔接受,跟住就可以爆機
re4應該想fix但未必fix到。依個bug 既邏輯係model切換之間既時空空隙。狙鏡係一個model,靜止係另一個model。鏡、身體喺另一個model出現時即消失。只要靜止leon 生成咗喺牆中,就會卡咗入面。係成個建模邏輯出咗問題,砍掉=再重製。

只要有model切換就會有,佢要做既係每個已發現既bug 位都寫一個禁區。但理論上要全地圖每個broader都寫禁區。一係遂個位寫(唔好咁痴線好唔好),一係直接切個broader 寫,但後者批量寫法會有新bug風險
想問下隻game有冇得del save(ps4)
入到城堡,d撚樣穿裙,成日射唔中
爆炸箭做地雷陣trap係武器設計原意,唔會咁改啦。

最佳方法係改到cutscence 重置,播片時箭自動消失。

但我覺得依招係唔算bug,因為玩家真係跟武器原意放地電陣,同敵人放線trigger既炸彈同理。
咁改又太過份
如果係咁把弩即刻會nerf到無人用
有冇巴打知抽強個pool 會唔會爆機後reset?

定成世都係個一個固定pattern 出?
果陣查SL有冇用
見過有人話ng+係會變嘅
唔肯定
但我金銀夾埋40幾50個幣
抽晒都係得一金其他全部白色
我決定下輪再試

尋日用左成個鐘抽強發現左佢個pattern利申得8s6g銀試可能有錯

e.g. 假設亂數無變,無限coins
如果你個結果係:
ggg 手槍15%
ggg 手槍15%
ggg 火箭炮8折

咁你無論中間隔住幾多ggs,gss,sss都係好,只要去到第3個ggg就會係火箭炮8折
我打到入島先知打頭同打腳一樣。
Ching係咪做game engineering?
我就咁睇人條片都唔知佢呢個bug嘅原理係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞