[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (8) 幾時先白金到

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
一週NG HC 全收集A評價

二週 NG+ EASY 純手槍刀仔過關 最後買無限火箭炮但唔用

三週 NG+ pro 無限火箭亂舞 A評價 囉打字機 解埋唔食藥唔同商人講野

四週 NG PRO 靠打字機S+ 好似會解曬HC NORMAL S+杯

五週NG PRO貓耳無限彈 唔用特典武無雙 囉手炮

白金
一百粒鍾唔係多,「一個月內花一百粒鐘」先係。但依個deadline係玩家唔知咩原因set死自己。(有人set 一週/一年/一月)

可能係大作推出月表既問題,又可能同youtubr個生態鬥快,自己走去「人比人」。但其實單機遊戲唔使走去同人鬥快白金。如果個deadline係set喺下作推出前(village去4等咗足2年,二>三有1年)。隻game根本無過份農既問題。

大部人將個deadline 不停惡性set前,所以認為隻game花時間,將「白金」同「時間」依件事放得太前,先係問題。

例如訓練一個星期至可能解決既射擊挑戰模100%,其實無問題。叫得挑戰模式,難度就唔應該set 到100%人打到100%。挑戰模式得隻金盃仔,金幣可以農幾輪再抽。

如果吊飾易拎,吊飾就唔再有珍貴義意。白色稀有度吊飾都唔會有人用得耐。如果set死咗挑戰通關獎勵,手殘黨又無得農。所以整挑戰模式+寶藏去農,去平衡到高低手體驗。

「太多/難到玩唔晒vs大易既收集內容」兩邊都變死罪,咁好難開心架喎
capcom暗中幫你set左時間: 7號傭兵mode前好搞掂晒d杯佢
想問下用刀同手槍爆機果個杯
我一入new game+佢就幫我攞左其他槍出黎
咁樣計唔計用左?定係要開槍先計
開槍先計

你睇翻挑戰果度keep住0就ok
終於打到15章
發覺好多嘢都cut左
城堡火龍
礙事莉揸車
最尾個基地都簡化左
pro 過山車好難玩
以往一般殺怪先計 開狙打鐘打牌都ok
學你話齋,真心鍾意隻 game 既玩家,就算完成唔到啲挑戰都會繼續玩
但你唔可以講到其他想試新野但又實力唔夠既人、佢地既抱怨係錯 / 有問題,大家既需要、訴求、期望都唔一樣
更何況大家根本無話隻 game 唔好玩,只係建議隱藏武器既獲得條件 set 可唔可以唔好 set 到咁 harsh
但個流程冇短到
https://youtu.be/BSRAojcJX5s

係咪即係搵牛頭人幫手頂左支機槍?
玩到ch 8城堡巨人嗰度 (castle battlements)
完全唔知做乜9 又無彈藥執
係咁出現埋啲19蜘蛛
呢部份啲關卡又設計得好差
唔想玩
支線嗰隻?我有火箭炮charm買左一飛搞掂左佢
買火力免於恐懼
巴哈都有條片用類似方法教速過啱啱上島嗰part
用左野豬黎當肉盾

https://www.youtube.com/watch?v=BSRAojcJX5s
城堡火龍呢D古怪野冇咗都冇所謂啦
但礙事莉揸車有wo
揸到比Leon笑佢大學咁教你架?
同你撞左片
講真, 真正speedrunner會做既野無必要完全擺落遊戲完成度到
而且無必要set爆咁多次機都拎得晒, 上過幾集都係爆3次到已經得
例如你爆到專業S+就俾人拎埋HC, EASY個獎杯都正常
已經唔係挑唔挑戰難度既問題, 隻驚幾好玩你爆咁多次已經好厭
要挑戰既自己自然會去限制自己, 而又有d易d既方式去俾d無咁多時間既人去攞都正常, 一百粒鐘已經好多, 隻隻驚玩一百粒鐘其他驚唔洗玩
硬係覺得會有人mod到變晒做thomas火車頭
升爆要265000
入城前洗唔洗執晒所有寶藏
有啊 鐘樓戰下低嗰座就係 而家變成只係識噴火同搖頭
城主真係好鍾意玩嘢TK友軍
唔會解晒d杯, 你都係要打多次EASY/HC S+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞