Zelda 王國之淚 聽晚10點 10分鐘gameplay

1001 回覆
188 Like 13 Dislike
但其實我自己係幾鐘意佢無一個好明確既故事,
好多野要你自己去摸索,
又或者靠其他資料補充.

例如Game入面好多小支線會提及番100年前既故事/
四神獸既由來.
災厄啟示錄會令你知道番100年前既往事/
四英傑係點樣死.
又比如英帕係botw系列入面,
後生果時係點既樣

有點似elden ring, 你有興趣既會自己去摸索去了解.
我覺得咁樣好過好多game 好明確話你聽成個故事.
成日玩呢類作品會變左好似跑圖解任咁(特別ubi d game)
通常諗住單靠物理引擎就搞掂,結果通常係BUG到仆街
實有好多古怪嘅情況,結果要改一大堆嘅去包返個底
可能有火藥加石頭之類啦
兩個月時間點玩完BOTW...

不過試下BOTW 啱唔啱口味都好既
或者你咁諗,成個botw 由無到有用左5年
續集用左6年,如果單係合埋d野,穿牆點都唔駛咁耐啦…可能用2年會合理d? 所以我覺得任天堂唔會得咁少貨(我希望啦)
應該唔會啦
直接大師會唔會冇左D花或殺怪的快感
全職2個月可以既
咩攻略都唔洗睇
咩都唔洗理
卡關就掉頭走
直接入GAME 自己想做咩就做咩
大師mode先可以玩哂隻game既所有野
普通難度無金色怪
唔係trailer黎既咩
你唔屌係咪姐係你係狗
你假設咗遊戲開發係一帆風順,做咗嘅嘢就一定擺到出嚟先會咁講
事實遊戲開發一樣係台上一分鐘,台下十年功
靠iteration去搵遊戲最終係咩嘢樣,即係大把嘢開發係會廢棄

同埋而家都未睇到所有嘢完整嘅互動
唔同嘢加箭有咩玩法? 有幾多變化? 會唔會有幾種好似風扇咁嘅裝置?
依啲唔同嘅Combination又可砌到點樣嘅關卡?
淨係講系統唔講content,講乜鳩開發時間
現階段大家覺得值唔值得做6年,好可能係大家對依4個系統可以發展出嚟嘅玩法有唔同嘅想像
其實唔難copy and paste都做到
公佈左冇左炸彈?
冇希卡之石=冇炸彈
未必,同就算冇左希卡炸彈都會合倒炸彈,呢個問題不大
見佢合野第一下就諗起以前夢見島
炸彈同箭裝係AB掣度一齊禁會出炸彈箭勁到仆街
master mode垃圾唔使理
淨係啲怪高一級血就算,零誠意,打鬥更悶

利申Normal mode 500小時後試master mode唔夠一星期就棄,依家nomral mode玩到差唔多1000小時
守衛者多左變速炮難反左好多囉
咁即係要成本
遙控炸彈真係零成本,所以我會用來打啫喱蝙蝠八瓜魚,少少耐久都費時曬係依啲嘢到
拎電單車嘅過程好好玩最後打boss我覺得係最正
個停頓係夠時間反第2次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞