Zelda 王國之淚 聽晚10點 10分鐘gameplay

1001 回覆
188 Like 13 Dislike
始終制作人既原意係希望玩家自己去探索
所以就算有預告都唔會講太多
官網仲未講個controller 價錢?
笑死
你諗下黎4樣野其實唔算咩特別
其實之前希卡石都可以加多幾樣野落去
黎隻唔係普通game 而係Zelda
佢用左6年去整我覺得唔夠wow
用左6年唔夠wow,例如會唔會好似時之笛、禦天之劍咁可以玩時間。所以林克有兩個造型
佢介紹4個新系統又冇話過得呢4個新系統
反而想知係咪今次有加入Nintendo Switch Online(NSO)?唔知係DLC定有新功能
Minecraft 依家可以將啲磚砌成郁得嘅車同船?
好多年冇玩
多左地下同天空,但個impact 點都唔會有第一次玩botw 咁震撼…
以任天堂既精神我覺得應該仲有大招,畢竟用左6年時間
你玩過禦天之劍就覺得空島唔係咩新野
見到林克係上面跌落去果時,心諗隻雀呢😂
再諗番用體感玩要拍翼先飛到都真係好似自已飛緊咁
進階戰鬥,迷宮,故事乜都未有資訊
唔洗咁快下定論住
但做好期望管理就要既
所以我話可能有大招未放囉
例如time travel 系統
唔應該單單因為得4個新系統就覺得少嘢
要睇每個系統可以玩到幾多變化
段片演示嘅嘢都係玩combinations
要做到combination 滿足到玩家嘅創意
其實好多嘢做
所以我覺得仲有貨
如果只得黎4樣野我會諗6年你比d咁既野我?
Fuse 其實已經係抄玩家自製礦車飛船
淨係公布嗰幾個新系統已經多好多嘢玩啦,同埋肯定收埋咗好多嘢冇公佈
呢隻都冇新鮮感咁PS果堆續集直頭同啲free DLC冇分別
或者唔係話佢唔好
但要超越上集暫時睇好似難d
期待佢有大招
speedrunner先興奮呀
實有好多新bug可以用
時間停頓應該冇
因為希卡石都冇咗
炸彈都冇
第一個CM就係地底,不過之後就冇出現過
其實所謂嘅武器自由配搭有點假
例如樹支加石頭, 你會見到舊石頭細咗
其實即係將所有組合預設晒做武器
同一次過比幾百種武器分別唔大
(除非佢個組合係無限件數啦)
睇你超越嘅意思係乜
即係假設一般open world嘅質素係1
Botw 做到2,超越人地1倍/1
如果王國之淚做到2.1,你可以話成長比例上冇超越
但absolute 咁睇就係超越咗

其實有gameplay嘅片唔係第一日出,有睇嘅話唔會期望有好結構性嘅改變
空島舊作skyward sword已經有
穿牆比較似botw啲glitch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞