因為我決定讀書移民 阿媽要去睇醫生

364 回覆
35 Like 445 Dislike
連登仔個個都破碎家庭+冇人性,唔洗上黎問

睇下你愛老母/家庭多D,定想移民多D,記住時間係一去不返,至於女朋友就見步行步
幾年so扑得user係度n唱n和
當初唐人街d唐人點黎
做完個决定 唔好後悔就得
多鳩魚
你係香港咪又係大時大節先返老母度食餐飯
去外國返香港都係10零個鐘飛機,
2023 年喇,全球化架喇
一去不返咩
中國腥港冇野可以吹冇優點個個走

只可以用班老野道德綁架
情緒勒索
懷疑d連登仔由細比老豆老母呀婆呀爺虐待 成班都痴撚線
打算申請邊間 想讀咩科?
照顧90歲嘅阿公阿婆嘅責任全數落曬佢一個人到。2個老人家成日嘈交,又多病痛,又唔願住老人院,又硬頸成日唔願食藥覆診

90歲都夠鐘報到啦
淨覺得你阿媽好慘…
問多次老母,佢支持得你一定有理由
我諗你需要佢既支持就成事
你話我仆街都要講,90歲都唔死真係大撚鑊,對後代留負累
你老母阿婆阿公最多15年命, 好彩啲比盡20年, 你就仲有大半一世人, 大把世界, 仲有你啲後代, 唔洗我講啦係咪
照顧90歲嘅阿公阿婆嘅責任全數落曬佢一個人到。2個老人家成日嘈交,又多病痛,又唔願住老人院,又硬頸成日唔願食藥覆診,日日放工返屋企照顧佢哋仲忙過返工。

移唔移你都應該請賓妹
香港有咁方便嘅嘅廉價勞工做咩唔用
你既人生係你自己既
做所有野都要為自己。
#1 成篇都冇提任何政治立場
直頭與政治無關

咁都TRIGGER到你呢D低智藍尸自動波拎「政治立場」出黎作文
人一藍 腦便殘
替你老母慘 辛苦養大個仔一聲唔該就移民 仲要獨自養埋老人家
話請就請咩
一見要睇兩件廢老已經冇人會接
好在有人接見你日嘈夜嘈都唔會做得耐
走啦. 如果你去CA先兩年
拎左PR先返黎香港等到佢地去得7788先再返去囉
先兩年人地出國讀過DEGREE都唔只
講到生離死別咁
如果十老人家一句唔想你走你就留係到陪佢
為左陪佢幾年你就要成世留係一個自己唔鐘意嘅地方
咁唔係你唔孝順係佢地自私
你確定你老豆老母以前唔係中國走難落嚟
岩阿 情緒勒索萬歲

有冇諗過我想唔想出世啊屌你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞