因為我決定讀書移民 阿媽要去睇醫生

364 回覆
35 Like 445 Dislike
問連登仔實屌9你老母唔一早移民
白痴父母依家自己攞嚟賤襯地冧啦
過到去讀書喎!係加拿大搵工定回流都賺啦
係香港公司嚟講係外國讀過書好過係本地讀,
港大畢業文科雙修都係做保安
雖然係條友懶又唔想宣誓。

有朋友係CityU畢業in MTR唔得,
原來問返內部係因為公司優先請外國大學先
不過個啲講緊名牌大學。

一啲公司請人係外國留過學都優先請,
我都唔知點解會咁,但主流仲係呢個做法。
我覺得如果你心係真係愛老母,你而家走真係出事我諗你會一世後悔,到時你啲罪惡感只會更難受。
話就梗係話唔好理佢哋 你聽?
留返你阿媽一個你想佢頂晒?你移民係咪凌駕於所有野?係你就走啦,無謂開post問
佢係連登問得就唔係想人嗌佢唔好走啦
連登啲移民撚肯定叫你走
惡撚到你呢, 原來諗自己先係罪大惡極架
樓主究竟有冇幫過手
當讀多幾年書,long d 下先

坐完移民監咪再諗去向、可能到時你唔中意加拿大呢
糾乜撚嘢結 廣東話好少用呢兩個字,睇撚見就憎
我明白樓主
本生我都係今年走,但老豆上年中cancer
咩啊 連登好多藍絲㗎 經常有回流/屌移民撚po㗎
阿公阿婆宜家一齊住定佢地兩個自己住呀?你地住得近唔近?地點遠近個結果爭好遠架喎!
你都幾撚不孝
你都識講要名牌大學 如果OP係既咁都情有可原
但如果只係垃圾DIPLOMA 又係垃圾U 為移民而移民就算吧啦
你想移民
身邊人唔想/無能力
禁你就要接受佢地同你分開咖啦
唔好走住啦樓主, 驚你到時後悔扔低屋企人,搵下有冇其他可以遲d先移既option?
嘩,自我感動大放送一家都係好日式覺得唔可以麻煩到人,但係反而比咗其他更多麻煩人嘅一人
如果你阿媽係鍾意咩都攬晒上身連你都唔接受,咁你移唔移其實有乜分別
物以類聚姐 有問題既咪群返有問題既人
個老母擺明情緒勒索
照走啦
唔好回頭啊
只要你有決心同夠堅持
其他人就會慢慢為你改變
加油
佢立場係反「追求社會公義既人」
仲要係看圖作文/睇標題作文果類低智仔
唔關事都屈左先
有理冇理都笠頂帽比你再打稻草人
係藍尸五毛小粉蛆既典型特徵
無陷家產過5 6次都唔好話自己係連登仔啦
你呢種廢老最鍾意情緒勒索人地架啦
最好就個個都聽哂你講 比你點紅點綠

你有無諗過自己呢種垃圾生存係世界上有咩用?
不如唔好浪費地球資源啦 自行了斷都算係留低一份心意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞