永遠只為「賺多D錢」而做各種人生選擇,是否可悲?

497 回覆
587 Like 552 Dislike
咁希望佢遇到呢D女。
應該無標準連登仔FG 50k咁多
咁都幾慘下
我係佢休息下算
連登都見好多人金錢至上
假設性嘅問題冇意思,
現實就係佢生活背景已經影響咗佢價值觀,
依家佢搵多搵少都係鍾意安全感多過洗大錢享樂
子非魚
咁你地覺唔覺得,好可惜?

浪費了青春

年青人應該做年青人做既野
咁你現實有無遇過呢類人
你覺得如果搵得多,咁既心態就Ok?
佢係咪洗一蚊都要諗過度過嗰啲人
佢會唔會洗錢去旅行
我都有啲似佢 會為錢而OT
除咗去旅行同必要開支之外就唔捨得洗錢
魚子非魚焉知魚
痴鳩線, 個個都係老豆有錢人生會比而家開心好多架啦

除左日本,邊度都無興趣去。
我意思係,佢咁講都顯示佢其實不太鍾意而家既生活模式。

例如:林超英唔會因為免電費而開冷氣。林超英係真心鍾意環保

我朋友講到底應該唔係真心鍾意呢種生活模式,如果有爸爸無限金錢既話佢會過正常生活。
如果搵幾球都係咁既生活就真係好On9

反正都用唔晒架啦,帶落棺材咩
無錢先係可悲
拍唔拍拖 wfc 最緊要要錢先生活到

係買二手野 無就唔買 同淨係玩保值嘅玩具 有啲極端
你覺得如果開冷氣唔會破壞環境, 反而有助環境, 林超英會唔會開冷氣? 咁林超英係咪真心鐘意呢種生活?
鳩唔柒知大把錢使極都係面嗰浸好開心咩, 事實係無丫嘛
你個friend如果有日洗錢會令佢搵多咗錢, 佢都會使.
例如如果佢搭的士慳半粒鐘可以令佢搵多幾千蚊
唔係
點解正常後生仔既人生要多姿多彩先
你已經定義佢為唔正常?
性格唔同 個性唔同 點解一定要多姿多彩先叫正常
如果呢啲唔係佢想要既生活
佢一早就唔會咁做啦
咩叫反正都用唔晒, 你老豆係咪有幾億.
你係咪覺得人生就應該好似你咁過

唔係就係可悲?

好心你唔好咁自大喇

講真點過關你撚事咩
買二手野慳好多,quality 又唔差點解唔買
係。

佢會因為趕去執死雞炒散而搭Gogovan

你意思係佢只係鍾意「錢」、而不是鍾意「慳錢」

慳錢只係過程,不需要Enjoy呢個過程,達到目的就夠?
後生女應該扮靚,無理由臨老先黎扮靚

後生仔應該陽光、Outgoing、Charm、因為呢個係主流鍾意既類型。

你都鍾意呢種正常人做朋友吧?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞