[Banter Era 2.0] AC米蘭球迷討論區 358

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
其實皮蛇都差唔多啦

拎冠 = 人地失準
贏波 = 自動波、要還神
失分 = 皮狗
蒙牛當年成場波冇向前傳,永遠keep住95%傳球成功率對隊波組織冇幫助,唔好幫佢講好說話啦。

而家隊波我覺得皮sir真係有問題喎,轉陣頭幾場唔識打縮後場,勉強贏幾場1比0
到而家企好位,控番住個場,又係出現番當時4231攻唔入個波猜到兩翼比人反擊嘅問題。

換左陣又點,進攻冇目的冇方向,成個街場咁。
而家梗係有問題啦

只不過係講緊當佢贏波拎冠嗰時都係繼續屌,完全否定佢啫而家唔係講緊啲球員教練好唔好,而係講緊有堆人無論咩情況受到嘅指責都特別大啫
好似知馬隊同Massara諗緊咩
好想*
打左大半季啦,我地打緊咩戰術?

上年順果期,波比Leao,係落底出波,比shit game,都係出波,中鋒其他人係禁區衝波射波,係呢個戰術之上再加肥牛中路後上等等。。。

今年呢?Leao耍大牌唔同人配合,冇出波只有鳩射,把握力又差。幾個右翼又傷又盛,卡拉回塘受傷,廢哂。短人打得最好,但冇戰術地位,波唔到中路,永遠做輔助做support,Leao又唔會回波比短人。

呢啲咪阿皮嘅責任囉,唔屌佢屌邊個
個陣成隊大帝波冇人肯郁
格硬前傳一斷咪好似尋晚咁囉
Regista 位多橫傳好過多誤傳先
之後換咗biglia 好咗幾場咪一樣柒
佢係廢在成日逗到禁區位
俾人好舒服咁推上嚟遠射

講返而家,我之前都講過依賴 leao 就好似吸毒咁
而家佢狀態低迷,又唔敢收起佢
下季就算冇錢買人,都要搏下簽firmino/adama
幫手分擔吓進攻都好
買中場個巴西佬walace 都得啦
希望馬隊/Massara/皮狗可以醒覺再咁搞真係驚隊波變返中游
#Pioli to #SkySport: On Leao: "I asked him to be incisive, to be an attacker. Sometimes he was too far from the goal. It's not that he has difficulties, it's that when he gets some balls, he tends to go down: he can't take the ball so far from the goal and then dribble past 5-6 players. We are trying to get him closer to the goal, but tonight I don't want to talk about individuals. We can and must all do better."
Marco #Parolo to #DAZN: "Milan lacked attacking depth, all the players wanted to have the ball in their feet. I don't know, I have the impression that their minds are on the Champions League and that in the league they don't know where they stand."
皮蛇最慘係轉完個陣,原本攻唔掂都有防守可以J。點知呢幾場連防守都無埋

而家咁,又唔知皮蛇會唔會轉返4231
唔講individual 但一開始都講咗好多了
下半場rebic 同古力出黎果下已經變返4231 皮sir 都認咗
Pioli to #SkySport: "With Rebic and Krunic, we went back to 4-2-3-1, but we talk too much about modules when it comes to intensity and many other things that we were not able to put on the pitch."
On9真係佢叫Leao埋中間,咁多場都未睇到佢爆邊既作用遠超過入中路
thanks
轉陣蜜月期已過
祈求皮蛇再諗多個陣嚟轉
打多幾場好波
歐聯方面8強相信大家都收貨,而家真係一定要入返前四,呢場咁輸其實好傷
leao 係邊路而家都唔知想點 成日企係度等波到
啲傳波又唔知做乜鳩
本身就係怕失波焗住堆人防守,唔係真係識玩,講真佢而家名副其實無計可施,當你而家因為歐冠唔想郁佢,夏天點都要走
佢都冇執行
咪又係自己走去邊路
最慘完全唔肯同B5做配合
次次都自己掘入去
阿皮,上年奪冠,萬眾一心,佢一定有功。
不過阿皮經唔起風浪,今年有事情就亂龍
上場對沙蘭力坦拿和波先最傷
睇多次輸個球
人地入波嗰刻
Tmr 仲喺禁區外
佢最衰係成日話啲後備未ready
我又睇唔出而家班主力有幾ready
唔知搵白禮頓個De Zerbi有冇得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞