老婆生完仔仲會唔會想扑佢? 自己生完仔仲會唔會想扑野?

698 回覆
79 Like 253 Dislike
男人生唔到仔

生完個排真係無啦啦會想喊
唔係換唔換
而係個仔你都有份
而你唔參與湊仔
老婆要湊埋你個份
有撚心機時間去鍾意你?
我無話過男人無責任做家務 無責任湊仔 咪屈
只係唔明白點解女人會咁諗

男人係應該做家務同湊仔 但係自發性 唔係為左換扑野而做
餵人奶對波會細左
你地女人D怨氣大到
上黎成個怨婦咁無用嫁
覺得老公廢咪同老公離婚洛 發洩落我度把撚咩
(我頂,喺連登答呢啲好需要勇氣)
我係絲打,岩岩做咗媽媽幾個月
身體變化都係果幾樣啦,身體會水腫,比以前肥咗啲,肚上面會有少少紋同鬆左D,胸而家哺乳期會大咗好多(希望以後唔好下垂)
講真每個女性應該呢段時間都會有身材焦慮,生完頭兩個月根本唔想比先生見到自己個身體,會好冇自信😞
但因為生之前其實已經同先生傾過呢個問題,所以佢一直都好有耐性,同埋會確保我已經準備好同埋身體恢復得差唔多先至再「開飯」。其實頭幾次就算用咗用和仔都唔一定順利,都係會覺得痛,好彩先生體貼,一直都係照顧我感受為先,唔舒服嘅就會停,攬住瞓覺過幾日再試。同埋佢會不停讚我靚,話肚上面啲文一啲都唔醜樣,只會令佢更加心痛,會幫我用精油按摩個肚同小腿。

講真我覺得自己都好好彩,我老公係呢段時間比我十足10嘅支持安慰,想像唔到如果遇着啲男人把口賤格笑/埋怨你身材走樣嘅話真係可能以後都冇自信喺佢面前除衫😢

另外生完之後性慾減低係絕對正常,因為催乳素會壓抑性慾同排卵,所以一般要等BB斷奶之後催乳素減低同其他女性荷爾蒙回復正常水平先至會增加返性慾。荷爾蒙嘅嘢就好難控制到㗎喇,男士們唯有體諒吓啦。

我覺得好多男士有問題係因為佢哋冇預先做功課
以為生完個BB一個月傷口好返就等如返返去以前嘅狀態
但係女人由懷孕到生完BB斷奶之前呢兩年時間其實根本好似撞咗邪咁,身體同荷爾蒙會不受自己控制,情緒大上大落好多時真係自己都唔想架。

坊間啲瘦身廣告成日吹到啲明星生完之後三個月就收返呢啲根本唔正常,令到好多女士有好多壓力。男士們如果想提升返同太太之間嘅親密關係,首要條件係你要無時無刻都鼓勵同支持你太太,令佢哋對自己有返自信心。

女人嘅「性」係源自於「愛」,你如果令佢覺得自己不被愛,佢又點會想同你有性?

我都理解 所以都好多謝每個入黎呢個post分享自己經驗既巴絲
多謝絲打你分享咁多 有個體貼既另一半真係好
真係陰功

煎堆仔
留名等睇你條柒頭皮有一日俾人派帽條女俾人屌到西汁流晒出嚟
記住唔好屌人
反省返自己點解戴帽 因為錯嘅係人
事前對於育兒既溝通就一定要
同埋大家本身個底都係願意互相理解既都超重要
我覺得睇完咁多分享之後 係令我知左好多我之前唔知 原來生仔後男女方會有既心路歷程
些牙俾另一半睇可以喺真係決定生之前 多左唔同情況既心理準備
各位巴絲既分享真係好有用
無得扑真係要傾下,攰?重心係小朋友度?唔愛你?
呢個都好似不妨一試
sor我覺得我老公好好喎
要人鍾意 要付出好正常
大家一齊湊
先有時間心機去鍾意老公
利申 產後6星期檢查完就搞野
頂 睇多兩睇先見到你隻腦魔好鬼貼題好過癮
off晒topic
我相信樓主只係想知男士喺太太生完後有冇做愛, 做得有幾密
而唔係想傾湊仔經
個個怨婦講出黎 自己老公都無問題
十個男人 九個滾 個個都遇到萬中無一個個聖人丫麻
咁想問其餘9個邊度出現
我老公好想睇好想陪產檢公私院兩邊都陪足咁多日,係100分好老公

睇下你本身對作為“父親”同“老公”依兩個角色要出既多力啫
好似啲超肥人減完肥,切咗多餘既皮膚就得啦
一齊湊仔就係聖人?
係大家責任喎
盡翻自己責任都係聖人
你口中既男人真係好有責任心啊
做gym加生完著塑身衣/紮肚
唔好因為咁而自卑,係你老公無用

不過又唔想太mean,見到血真係好大陰影既話,二人扶持,唔好因為咁而選擇開刀/順產。揀順產定開刀應該建基對你/BB身體最合適
正常應該唔會鬆到可以切
其實都係 主要想知扑野同生仔既關係
但有巴絲認為係同湊仔息息相關既話 大家會討論埋落去都理解既
個個post個女人點屌點怨
最後尾一定會加返句「好彩我老公好好」
係咁好 就唔洗上黎做怨婦啦
屌人地有咩問題
你舊屌人怨婦
姐係你嗰個係怨婦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞