老婆生完仔仲會唔會想扑佢? 自己生完仔仲會唔會想扑野?

698 回覆
79 Like 253 Dislike
生左2個,2個都返工,好忙,好攰,返shift,
又唔係一齊放假,好難搵到時間搞
如果會,全世界咪冇兄弟姊妹
個閪紅隧咁 叫我點屌呀
一模一樣

最初都仲有提出過,但用攰或湊B為理由拒絕左幾次之後,已經無癮再問

再加上啲家庭糾紛,關係都變淡哂,所以有B唔一定係感情既昇華,隨時係破裂既根源。
見到都覺得你幸福
咁鐘意問問問, 問你老母啦
有清話係為左追第二個先再扑 完成左任務就冇扑了
Btw你句野同你個名幾夾
真係有問 咁老母實話想有孫俾佢湊架啦
唔會諗以前同我講過幾多次生舊叉燒好過生我
真心問 男人有冇機會都咁會樣
有左個仔/女之後父愛爆哂出黎
仔女緊要過紅隧
唔會有父愛唔出奇 但個老婆唔會變左外人
生完老公無得扑呢樣野
好耐之前同離咗婚既台仔frd 傾開(佢老婆勾佬,然後離婚)
佢果陣俾我睇過有一篇外國學術研究(已經搵唔返)
講男女婚後出軌既生物學上分析既原因

首先最基本既
由於生物本能係生存、繁衍下一代,而繁衍下一代當中又會希望試著得到各種不同既基因組合,令物種慢慢進化
所以男同女其實深處都有本能希望與不同基因既異性交配

咁男人就簡單,會想射後不理四圍播種,因為咁樣先高效率

但女人因為要懷胎,所以懷孕後會收心養性同有母愛去專心照顧小朋友,唔太想交配(因為要集中資源照顧小朋友)
但研究發現當小朋友開始識行識走後,有最基本既生存能力後
母親就會回到想交配生下一胎既狀態,咁先符合生物本能
而因為佢地同老公已經交配過生過小朋友(已經有呢組DNA)
佢地會對老公失去興趣,反而變成對其他男人興趣大好多
因此就會得出「生後老公無得扑」既情況
更甚者好多會去勾佬(新DNA)

所以結咗婚生完小朋友後夫妻既關係
係一場人類理性VS生物本能既較量
咁呢個情況係兩邊都覺得忙同攰
聽到都有少少驚
好可惜 希望你地可以重燃愛火
男人湊仔女都好累
女就仲累

飛機都懶打
咁根據呢個講法 男人係婚前已經受挑戰 決定要唔要周圍射
女人就係個仔大左就受挑戰 決定要唔要搵第二個佬借種
呢d出唔出軌我估就見人見智
不過生完仔心理上想專心照顧小朋友呢個point好似好多人講
可能真係有母性出左黎以小朋友優先搞到唔想扑野呢回事…
咁好好呀 你地扑到皮膚超差都好都一定大把人羨慕啦
我未婚,未做老豆
我又想問下已為人老豆師兄
唔想同屋企老婆扑
咁有冇啲係想出去偷食,但又過唔到自己個關咁
兩邊一齊攰到唔想扑野都起碼叫互相有個共識冇咁慘
男人唔累要反省下係咪自己無幫手
最好就咪撚生
一定有喇 你問黎做乜?
或者你想知乜?
會 生完仔淫殘左
你想講賤定殘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞