老婆生完仔仲會唔會想扑佢? 自己生完仔仲會唔會想扑野?

698 回覆
79 Like 253 Dislike
生左就知無得唔play,開頭就過癮,但當每日都要幫手飲奶/按摩通乳,你就知其實係體力活黎。
lm
扑出面既老婆
分得好
呢d仆街祝佢快d俾人帽
咁睇完覺得好似開刀好d 一係就唔叫佢陪產
諗起老公因為見過自己生而扯唔起都幾sad
有技巧要學,有d老公學極都學唔識
你係咪有錢到可以好似YouTuber 老公咁
老婆可以唔使做 比一大堆錢佢keep先
唔係既話收聲
條友寬頻仔黎你覺得佢有無
其實有無同另一半好deep傾過呢個topic

大家育兒觀,金錢觀, 時間分配,先係關鍵

傾唔埋,就算大家再鍾意小朋友,都無用
其實唔生咪冇晒呢啲煩惱同問題
點解要自討苦吃
咁你有冇做先 唔係間唔中一次半次喎
有呀 佢同我差唔多感覺 都係冇話強烈想生/唔想生
唔生唔知會唔會第時後悔 生左唔知係咪好 咁
無 本身都無乜鬆 但有做運動幫到好多
你幾多歲?咩年紀先叫太遲?
值唔值得
最多都係一個鐘?!
唔好以為人類有幾高尚
文明先得嗰幾千年
基因演化講緊幾億年計
點解你會覺得幾千年就可以克服到幾億年嘅本能?
如果係咁容易控制到就唔會咁多出軌
Lin大粒先好啜
老公會試吓同男人玩
一時時 有時覺得真係好辛苦 有段時間差到想自殺
個屋企唔係自己咁 返工過馬路見到有車行緊埋黎會想沖出去一了百了
試幻想一下每日放工返屋企 你唔知老婆個日心情係好定差
唔知個日小朋友有冇激親佢 可能你返到去就係受負面情緒
可能上一句同你講野好地地 下一句突然好燥咁話你
呢個狀況維持大半年 返屋企都需要勇氣

個段時間唯有擺多D專注力係小朋友到
望住小朋友平時好可愛同成長 係覺得值得既
亦都係令我繼續堅持既原因

不過難過既情況點都會過, 呢排好返D 又SWEET返少少,
唔知幾時又會再差返, 但就係咁 起起跌跌,
心底裡知道自己已經有D情緒病 希望唔好厭重落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞