Affordable Watches 手錶討論區(29)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
週一 blue
好鬼靚
想問下 seiko 隻 813 同 911 分別係咪主要就係 size, 夜光顏色同支紅色指針??
同埋會唔會邊度有實物可以比較下?
Thanks!
復古味濃計時錶
等咗成年都冇sale
面盤顏色唔同 813係純白
911係銀白(會有少少反光)
之前經過旺角信和有實物
德國DHL寄黎香港原來咁慢
預要成3星期
唔該哂,sorry 對錶無乜認識,咁岩近排見到想知多啲
等我睇下先
去睇吓實物啦 有機會上手先至知自己鍾意邊隻
真係各有所愛
我覺得813 整體配色好啲
911整體觀感平衡啲
不過我個人就偏好813
順帶一提 個圈嘅顏色都唔同
911係兩色圈
德國既DHL係包晒佢最快既速遞同最慢既平郵做

唔一定係速遞
thx 啱啱見到黎到香港會交俾郵局
下次再係德國買一定加錢轉加快 先加22歐
我次次都係7,8日左右送到上門
係有次清關唔知jm9停左3日

等開箱
no la …. 你一定係攪錯,果個唔係DHL Express … 係DHL post ….. DHL express 係速遞,3日就到, DHL post 郵遞即係郵寄
正解
想問下Amazon 買錶有冇伏?
人在外國,想買隻seiko 911 , 我呢邊超貴
睇緊 dress watch
暫時心水有呢兩隻
1. Junghans Meister Handaufzug
2. Nomos Orion 38/1989
呢揀一隻嘅話,巴打覺得邊隻好啲?
唔係好識分咩機芯好啲
定相近價位設計有其他更好選擇?

不過想問下有無啲設計得時分秒無日子,但有埋 power reserve indicator
望過 Nomos Tangente 不過麻麻
其他牌子好多都夾埋個日子畀你
1嘅話, 有無考慮過, 你每五分鐘先可以準確地校一次錶
東方星有,但open heart
唔緊要啦,玩錶都唔係為睇時間都係為自high 啫(e.g. j 樣, j specj heritage) 鍾意就買啦,睇時間有幾準唔太重要
謝巴打,已買左 813
一戴上手試就好鐘意
Btw 我之前以為要 5xxx
想請教下GMT手錶點樣校半個鐘嘅時區
除咗北韓,世界上邊個地方係相差半小時
印度 兩個半鐘
有可能成日會去,如果校唔到就唔使特登買GMT功能
咁買world time囉
恭喜 巴打
呢個顏色配搭出現係呢個價位真係正
而且石英錶夠準
我最鍾意個測速圈好似做咗一級咁
都有諗過,但覺得dial太花,太多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞