Affordable Watches 手錶討論區(29)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
埋數時記得負皮要減1
減一定二呀? 好飄忽now
精工細mm愈嚟愈貴
最新果隻好似用埋陶瓷圈要接近7-8k
靚係靚 不過就真係愈嚟愈貴
劃清條間冇乜問題,唔洗再嘈。。暫時諗到:1) 100% Chinese brand; 2) foreign brand + chinese movements (e.g. Baltic); 3) 紅色背景股東(e.g. Laco? 我唔sure)

流四:1) 99% 抄; 2) 明顯"致敬"款;3) 非原裝mods
唔一定要新款先靚,我個人就鍾意舊款多啲
我之前無聊睇過精工盤數,佢過往十幾年平均營業利潤率得<5%, 同埋爭落好多負債。我開始明白點解佢呢幾年痴左線係咁加價
行過gs專門店,佢d奶油面好正,又細錶面
支那我suggest 淨係放1......
流四我贊成

呢隻新 oceanus 都幾好 J
有冇型號
OCW-T2600J-1AJF
原來日本官網咁多呢個oceanus
我一直以為呢個係個好少款嘅系列
係咪 integrated link黎?
3起跳
想要Sbgw231 / 235
Same
夠簡單
大三針系列好耐無出新款
支那2同3做唔夠功課好易中伏

流四就123啦
真係但求打過和
簡潔又靚 冇日期窗, 手上鏈芯連Automatic字眼都慳埋
搵下二手算
小弟近排睇中咗tissot prx 嘅Automatic Chronograph
正當想入手之際 依幾日就出咗隻Automatic ice blue

今日專登去專門店望吓兩款錶,Ice blue香港未有
上網睇個人覺得幾靚

問過店員,佢話prx無折
但我爬文見其他師兄話Prx 專門店有92折

所以想問下有冇師兄近排有入手prx
知道專門店有冇折?或者邊度買會有discount?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞