Affordable Watches 手錶討論區(29)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
崩頭針
睇隔離po有人話白樺樹新機芯有災情?
好似話spring drive 更好
依隻我有擺喺自己watch list但我個人風格唔太襯斯文款所以有啲猶豫
CW 我反而睇啱c65 dune gmt 考慮緊買唔買,最衰冇咗之前個coupon code
講緊二手?我見一手有啲outbudget
今日我都入手左casio

旺角某樓上店行貨

送俾公司就走既intern,作為小小心意

左右對比下,O記甲板卡西歐木紋,不過女裝錶真係細隻

純粹小分享,係度祝個衰女前路一帆風順
Seiko 新出嘅gmt 😂
Yes
喺東京實揾到
怕你花多眼亂,買多咗幾隻vintage
多唔多戴
戴過一日返工
星期日落街戴左一陣
我係一星期七日日日唔同錶的
依隻都幾好可以考慮下,唔該晒
我都驚到時唔夠果斷miss咗好嘢希望揾到啱心水
仲要捱多兩日

係office gmt,屌
想要隻藍色錶,去海灘或休閑活動時戴,所以最少100米防水,直徑40mm或以上,可以係潛水或edc 錶,最好無日期但有都無所謂。機械或石英都無所謂,但如果機械錶最好有透背。

各位有咩推介
Mido個隻?
就最新嗰隻PRX
精工
Mido true gmt,不過得21600bph
定係講尋日嗰幾隻精
原來真係,6R54芯係office gmt,之前presage gmt粒6R64先係true gmt
其實咩係office gmt? true gmt?
快調時針=true gmt,旅行用一流
快調gmt針=office gmt,女朋友同frd去咗旅行用一流
簡單嚟講,true gmt即係explorer 2咁可以獨立較hour hand,方便跨時區旅行,唔洗好似office gmt咁要下下停秒去調較指針

呢度好詳細講有乜分別同好處
https://monochrome-watches.com/technical-guide-difference-between-office-gmt-and-traveller-gmt-true-gmt-watches/
買埋啲垃圾抄款仲咁撚多齮齕
面皮厚撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞