Affordable Watches 手錶討論區(29)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
呢隻唔心急既
等下先
唔係限量
終有一日有大貨
邊隻係riveria? google search 淨係見到BM
同moonswatch 一樣
不過moonswatch 實物真係好膠
潮物唔係咁計既
有一坐巴士見個女人戴隻白色都幾搶眼
就係BM 果隻
10617 果類
潮物嚟,有人講就可以
係既,我間中係街見到都覺得好sharp
但真係要睇下有無可能walk in 買到先lor
炒同排就不了
如果佢真係出隻seamaster 007 的話,我應該食炒都會買
認真一諗
gs應該香港都多二手,優先度低
the citizen 日本較易買,有大折可出擊
上次我都post過東京店有現貨
citizen 8系新錶都唔貴,好多日本網都買到
如果用2萬鬆做預算,分分鐘可以2+3
oh …. 咁唔會了, 麻麻地BM …
2+3 ho wor …..
講開
有無人知日本moonswatch 供應情況如何?
OK 雖然9成9都係會通過

不過都要確定下大家對支那既2,3點點睇
我自己覺得2長期係到既巴打都識分
不過新人入黎唔識機芯po左都無可奈何
3好似ball個d就實898 其他唔熟

詳細點定義到時等冇巴更新
有少量貨。上個月心齋橋walk in,得返紅色同粉紅色
投票
下個po開始唔可以再討論,share支那/流四錶

支持
反對
如果ball 都898,咁行貨精又點睇?
呢個情況唔同 本身公司冇問題 係代理問題
所以同隔離po一樣 呼籲買水貨
我自己覺得2問題不大,始終我部iphone 都係made in 支那。如果外國brand 同支那芯,其實可以嘅 只係我自己唔玩。我反而應該加扮香港品牌其實成隻都係支那野果d .
可能都加埋上頭會好d
其實有股份呢啲嘢好死,今時今日呢個世界股市咁 open

我覺得 laco 呢啲咁歷史正宗嘅品牌冇理由因為紅資入股就抺殺晒佢嘅地位,而且佢係而家 4廠裡面少數肯堅持出原裝飛行員
啱呀,打住香港牌頭,但係成隻錶都喺大陸做嗰啲
最大問題係水貨仲貴過行貨,明白唔想益代理,不過都冇理由益啲食水深嘅水貨佬/炒狗
我都同意3 係ok …. 始終係一隻徳仔錶

所以我覺得支那錶係指:
支那牌支那芯 ー eg 屍鳩
支那牌外國芯 - eg P牌
香港牌支那造 - 萬牌
睇嚟就快好事近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞