日本史交流討論

442 回覆
57 Like 1 Dislike
暫時備前兩票
播磨講官兵衛?
播磨講官兵衛?

播磨咁多人,我會唔會搵佢呢?
播磨講官兵衛?

播磨咁多人,我會唔會搵佢呢?

講赤松家
btw突然有得揀去讚岐,唔通講三好同十河?
樓主開 FB page 啦
我會第一個(用分身)join
樓主開 FB page 啦
我會第一個(用分身)join

我篇幅咁長,好難開page
而家開緊blog得閒執下
無追po
會唔會靠返備中吹一吹主子中國大迴轉
無追po
會唔會靠返備中吹一吹主子中國大迴轉

https://lihkg.com/thread/21926/page/33

第804貼有中國大折返、山崎之戰
B
細川藤孝算唔算最叻?
全能30分高登仔咩都識(弓道,劍術,和歌,茶道,詩詞等等), 終極9upper 玩埋天皇份(田邊城之戰一野用500人拖你15000人50幾日, 等你去唔到關原)

細川 ガラシャ呢?
細川藤孝算唔算最叻?
全能30分高登仔咩都識(弓道,劍術,和歌,茶道,詩詞等等), 終極9upper 玩埋天皇份(田邊城之戰一野用500人拖你15000人50幾日, 等你去唔到關原)

細川 ガラシャ呢?

玉子係明智光秀個女
細川藤孝同佢個仔都傑出,但上述風雅問注,個仔學唔到半分,性格仲好扭曲。

令我諗起鼎爺廚房時,個個都講既句子

「點解細川藤孝咁文雅,而佢個仔就⋯」
仲有兩個鐘就截票
目前讚岐一票、備前兩票
D
講埋備前先喇
點票結束!好喇,我決定留在備前
之前就去左東邊,今次就去西邊啦

「下?西邊岡山城,係備前西毒既地方啊,小心唔好食錯地溝油產品呀 」客棧老闆叮嚀

「嗯⋯我就係要去搵西毒。

次回
「極惡謀將」

「小心講野啊

「下?西邊岡山城,係備前西毒既地方啊,小心唔好食錯地溝油產品呀 」客棧老闆叮嚀

次回
「極惡謀將」

「小心講野啊

次回
「極惡謀將」

「小心講野啊

宇喜多
強貼留明
BTW,治部會唔會知道埋佢地個家徽既由來,點解要用呢個

之前有人分享過家徽百科, 偏偏我係唔研究呢項
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞