蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Ant man 3 劇透討論區

1001 回覆
59 Like 38 Dislike
點會無成長阿….今集講there's always room to grow喎。

Antman一開始安安逸逸9 fing fing,話自己唔會傻到同美國隊長對打。
但最後有guts面對面打宇宙大魔王喎….咁都無grow…點先有….

仲有kang,一開始話佢係揸鎚果個,串佢out of league
但到最後其實係叫得出Antman個朵,知佢係同蟻講嘢果條友。

暗示多元宇宙嘅antman 一啲都唔弱,唔係nobody,係個會令Kang記住嘅little man。
咁台灣lady thor譯乜
我理解係佢係admire隊長既人格而唔係單純講緊戰力,所以冇可能會企喺隊長既對立方
索爾女士
Disney plus HK就係跟台譯
有興趣可以睇返嗰幕
SM Antman都叫有 特別SM成個故仔好有進程
Thor除咗多個養女有咩?
BP直頭唔洗講,Shuri由世一聰明變到傻仔咁,劇本要就返主角死魔改到癲咗,咁都叫有成長?
有 最後個片尾片段有confirm係死左
咁核突
最強catwoman米雪飛花
尚氣呢
都無乜成長
Uatu喺屋企食食下花生俾Ultron衝出黎打柒
尚氣新人唔計啦
Shuri 喺bp2俾人個感覺真係返轉頭
又蠢又黑人憎
下,今集講佢奮鬥到底打到有佢最敬仰嘅Cap咁嘅意志都唔放棄你真係唔識嫁喎唔係扮
Thor 4最大問題係用太多時間講無謂嘢,如果cut咗捉細路改做Gorr殺其他神就差好遠,同埋會令宙斯驚佢變得合理好多
Thor 4 戲名係Love and thunder其實都好到題,講Thor短時間內失去過好多人並一度迷失,係Thor中完成傳承嘅使命並重拾人生意義

BP講Shuri 作為新任BP嘅起源,由自私拒絕至為大局承擔razu成長都幾明顯,反而想問返你有咩地方覺得唔合理,一齊討論吓
補充,的確係無咗BP1嘅機智,但不能完全否定佢有成長
開2未
你又有道理
爛蕃茄DEL曬啲AUDIENCE SCORE?
之前見有300個RATING
其實淨係睇兩個雷神條線
係好好睇
飲品店老嘢送佢咖啡嘅劇情 係唔係串緊佢
一開始以為佢係spiderman 所以送佢嘢飲
之後知道佢係antman 就即刻收錢
然後話咩兩個都係蟲 所以搞錯咗
係唔係暗示緊 兩個蟲都係平民出身
但spiderman 真係friendly neighborhood 所以會想送佢嘢
而antman淨係靠寫書吹水 離曬地 淨係吹識以前的威水史 所以唔like佢
你講得好好聽 但套戲係睇唔到

Thor嘅迷失喺A4見返老母已經完咗 而唔係T4
T4開波已經講佢操返自己重要串串貢 遇返條女之後變半絕症愛情片咁 無喇
反而Christian Bale做得好就真

BP2剩係佢無啦啦放過殺母仇人 係真係無原因下突然醒覺 已經要屌
佢「覺得」自己害死阿哥無解釋
「覺得」唔可以犧牲IronHeart要去救佢無解釋
唔爆水底王國比美國佬知無解釋
所有情節都係為做而做
重點係佢所有選擇都係為劇情而推進嘅

格硬吹個角色成長喺邊好簡單 但觀眾係有眼睇
如果Phase4係掂就唔會屌到咁啦
Disney Plus HK有得揀港譯架咩跟台譯呀
Time is not linear
最後老細都係唔知佢叫antman
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞