蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Ant man 3 劇透討論區

1001 回覆
59 Like 38 Dislike
海姆達爾個仔Axel
玉華
用作品說話
有舊酒新瓶還得神啦
拍舊套路又屌
拍到thor4,ds2,永含又屌
咪就係講鬥大力佢係輸囉
冇衝突喎
之前講到個ending好沈重 睇康同antman肉搏戰個時以為antman會玉石俱焚一野打爛個傳送器同康攬炒
我覺得最奇怪係得2個位
1係洗白modok果part
2係最後救返佢2個出黎
為做戲
正常裝番個能量波入飛船先
如果結局係兩公婆出唔返嚟嘅話應我會更刺激 可以吊人癮
老母後生過個女
老竇攬女似情人
應該*
最接受唔到係一句話啲蟻進化左就進化左講到佢地develop左成千年科技但唔帶一兩隻返去
同埋個大團圓結局多左
整理一吓MCU多元宇宙主線,按故事時間線應該係咁:

未來31世紀Kang發明穿梭平行宇宙,引發Multiversial war

He who remains贏咗,時間線得返一條sacred timeline (i.e. MCU) + 1個Kang

Loki + Sylvie 殺咗He who remains,Timeline由一條變返好多條

Multiversial war又再開始返(Antman個Kang已經打緊仗),但今次結果係N個Kang組成咗Council of Kang,somehow run順咗Multiverse(同時某啲Kang/某啲時間線已經輸咗,例如係Antman個Kang)

理應各條Timeline和平不相干,但Spiderman 3+Dr strange2事件已經「唔小心」開始咗incursion(可能Ms Marvel啲南亞仔入侵都係incursion之一)

而incursion嘅結果會再次引發Multiversial war,「Sacred timeline」嘅Kang (i.e. He who remains) 好大機會會再贏(因為當初得返一條時間線就係為咗引致He who remains會贏)>

即係其他所有Kang會死,所以Council of Kang集結所有淨低嘅Kang一齊搞鳩「Sacred timeline」,i.e. MCU嘅時間線

歡迎討論,有錯請指定
正常坐喺凳自己飛走算啦,打到嚟都重想帶埋班廢過白兵嘅軍隊一齊走
鷲哥最尾帶成班蟻軍真係好撚型
垃圾到震播第一個credit 仲以為佢會twist 再打過點知都係無,完全無feel
你老母臭閪生到你咁撚on9仲垃圾
今集好睇wo,有返marvel feel,最正就係有其他地方同之前聯動,外國可能覺得黑人打輸所以咁底分
真,成隊兵個個廢到
白兵歷史上起碼有佢
咁我都覺完整性係幾好,又幾有趣。
Loki: 開左個靚頭
DS2: 開左個靚頭
AntMan3: 仲講緊開個靚頭
有搞笑有打鬥有劇情,最緊要有個大反派,或者之前幾套太差,今次算唔錯
成班nigga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞