蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Ant man 3 劇透討論區

1001 回覆
59 Like 38 Dislike
中間hank嘗試解釋蟻群既社會主義係咪想有咩訊息,點解俾佢個女stop, 仲有第二級文明有無keyword俾我搵下係咩黎
其實呢班係想搞破壞定點
將橙光炮轉成藍光嗰幕都幾似上氣同文武搶十環

不過康飛落嚟射水槍咁逐個兵仔射真係柒咗啲

最後改成派鳩happy end應該係想維持返蟻俠系列嘅歡樂風格,原本以為會係塔上面望風景就直接完
佢個女係上市公司主席,

當然唔會俾佢宣揚社會主義啦
都唔係似d 人講到咁差姐 btw Janet 咁撚老都咁索 好癲
今集個kang始終資源有限
廢啲都正常
thor4都ok
dr2吹到天上有地下無 驚天地泣鬼神
結果係shit 先係最失望
真 老母襟睇過hope
hope長髮靚d
一短髮(第1同第3集)就出事
西蘭花人、黏液人、同八爪魚樓飛船好qq
睇完dr2,好難覺得其他marvel難睇,就當好睇了。
其實係衰在佢d 兵太廢
唔知支那會唔會cut呢句
thor4我估唔到鬼佬會咁差評
一直覺得鬼佬對m記單飛電影好低要求
thor1,2鬼佬都ok
thor4唔知點解佢地會覺得特別差
有得上呢套咩?
星期五跟美國同步
Bp2上個禮拜都上番啦
有呀

thanos mcu版根本就係廢,係贏特襲同屈石同埋手下多
佢唔夠紅女巫打叫手下開地圖炮嗰度睇到笑咗
外星科技連瞄準都做唔到,要射埋自己友
即係又係去番以前咁,普普通通無驚喜
咁唔入場睇啦

廢柴觀測站
6h
·
《蟻人與黃蜂女:量子狂熱》簡單心得,內容是我個人想法,為此僅供參考,歡迎大家交流!
作品的確有達到一定的娛樂效果,但由於同類型電影已經太多,所以相較之下比較沒驚豔的地方,而這是相當大的缺點。優點是在於對漫威電影世界觀的多重宇宙設定又更進一步推廣,此外也成功鋪陳這次系列大反派「征服者康」比薩諾斯還可怕的地方。
不過你要是長年觀看各種科幻作品的人,其實裡面概念都蠻基本,所以建議觀察一下漫威怎麼將其套用到自己設定,才會覺得比較有趣。
總結,就整體世界觀的發展來看,《蟻人與黃蜂女:量子狂熱》做為第五階段的起步作品很成功,但如果論一般電影角度來說是有點平凡。等於又再度讓共同宇宙的電影,必須思考要專注在獨立風格,還是要進行系列鋪陳的比重拿捏困境。
另外附帶一提,「美版」微星小超人粉絲可以找到很多彩蛋,對於喜歡這一部分的人來說,會是很棒的加分點。而如果你是喜歡討論商業,可以思考孩之寶為何會讓一些角色的電影版權給漫威。
*美版微星小超人是孩之寶作品,過去有授權給漫威設定在漫畫正史宇宙。
我諗佢嘅意思應該係幫 之後無數個Scott 用好似蟻咁疊埋一齊拎Kang 個核心嗰幕鋪伏筆

Hope嗰間公司都係幫人為主,應該唔關事嘅唔想聽佢老竇噏姐
What the hell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞