蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Ant man 3 劇透討論區

1001 回覆
59 Like 38 Dislike
唔會套戲就係用黎同啲冇睇劇既觀眾介紹個boss乜水
但我覺得loki係值得睇左先入場
中文都算 夾硬插d emoji
個人覺得對Loki呢個角色冇興趣就唔洗特登睇
所以佢咪首席鳩噏官
老實講,個劇本今次正正常常,但康真係似白卡多過final boss
He who remains 應該係殺晒其他康同Timeline
keep淨一條會有佢嘅Timeline
即係原先大家睇開嘅MCU
然後創立TVA一check到有Variant做啲嘢會產生多一條Timeline就剪走個variant
Silvie殺咗He who remain啲時間線先爆出嚟,其他康先出現
大把方法,話其他康cut左個訊息又得,話粒野炸到個門開唔返又得

Marvel由phases 4開始最大問題係一切代價都無足輕重,雖然phase1都係咁,但話哂都phase 5,起碼至少要去到內戰/Thor3咁,有實質既代價,唔係既話,所謂既感動時刻,都只會預左無事而失效

希望gotg 會做到,我對gunn 有信心
靚過劇
咁大件事 天神族都detect唔到 反抗唔到?
觀察者呢? 之前Ultron破壞多元宇宙嗰陣 佢有出手 今次呢?
I have holes!!!
隻野好cute
呢套淨睇彩蛋就夠
黃蜂女今集老態盡現又冇乜戲份
剪左個呀嬸頭
唔止髮型,啲皺紋都好明顯
睇落就快老過佢老母
anyway懷念佢馬尾頭
洛基2係70年代又有Victor Timely康係咪好大機會見到F4

其他幾個Immortus、RamaTut、Scarlet Centurion

應該係月騎同白幻視嘅對手?
有下 個契家佬話你一定係Janet個女喇
我都出左戲同佢老母一樣老
對loki冇興趣不如唔好睇marvel
有咩邊句
佢老母完全唔似64歲
得嗰幾秒唔值得囉,上一個彩蛋震撼好多
你睇返Loki s1,依個樣同佢睇到佢媽子死個陣個樣係一樣既,驚嚇樣黎
好憎marvel 啲造型為咗還原漫畫角色
完全唔理現代審美觀
設計到騎騎呢呢

明明日本啲漫畫改編真人版,就係因為同現實太過抽離先唔成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞