蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Ant man 3 劇透討論區

1001 回覆
59 Like 38 Dislike
我本身都咁理解
但黃蜂女老母 30年前已經遇到今集既kang
當時仲未有endgame loki 復活事件
未殺he who remains
呢part諗唔明
白人女人黎講keep得幾好,但都睇得出係60前後既歲數,老得黎仲係靚女
Quantum Realm係無時間概念
就算真係有 本身Kang可以Time Travel 要放佢入邊個時間嘅Quantum Realm都可以
為左彩蛋睇套劇

海姆達尓 系忠定奸

如果一早知知個結果,你唔會想睇落去
三傻係邊個
即刻明晒,想知avenger會幫邊一邊
應該等尚氣2或dynasty of kang 先會講
但都睇得出十環同kang一定係有關
唔值lor
Antman 2最後都已經可以定點放antman入去
End game再拉返出黎啦
Cassie今集又整左定位器
我下面可能講得唔係咁好 大家研究下

Timeline應該唔係順住咁單一方向發生
喺時間盡頭嘅角度,唔同時間點係同時發生緊
無咗He who remains 對MCU嚟講嘅以前、現在、未來都同時無人監管而產生分支
我覺得Silvie殺咗He who remains之後,窗外啲時間線前前後後都有分支應該就係咁解

咁殺咗果刻,唔同時代都同時產生平行宇宙
每一個平行宇宙都會發展到有一日出現Kang
呢啲Kang都會發現/發明 Time Machine,最後互相接觸
咁佢哋本身又掌握到Time travel,成班Kang揀去邊個時間點嚟放逐Ant man Kang對佢哋嚟講應該無難度
Evil Morty好撚正
呢套野應該改做 ant-woman
基本上女女搶晒鏡
佢叫stature
除左開左靚頭外無其他野可以讚?
最唔靚一定係劇套衫
如果最尾唔係cassie 開portal
係council of kangs 開
antman 見到仲有咁多個唔同既kang
再諗返之前kang 講過既野
個絕望感好好多
雖然老土但都好過bbq end
望住個女猩猩話佢cool嗰度?
會唔會今集個kang就係成立loki片尾variant TVA嗰個?用較為極端手段管理時間線 (加上自我中心 所以雕像係自己
同埋今次個城同TVA個背景真係好似 相信係同一地方
ching lgbt上腦?
呢排唔敢食西蘭花
關我撚事
可能性風暴
想屌Cassie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞