蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 Ant man 3 劇透討論區

1001 回覆
59 Like 38 Dislike
Kang個演員勁正

但想問會唔會有白人變體Kang
有,做iron man
班蟻厚血
Thor 2悶到仆街
Thor 4唔明喺度屌咩,我覺得好好睇
MCU敢將Iron lad呢個正派改做白人做咩
唯一差嘅位係MODOK
明明都算大角
被尻改做Darren都算
最後死得咁撚求其
寧願佢搵到位走出去/ 冇走到做之後嘅反派

Dr2真係搞唔掂
光照會比人團滅嗰吓已經覺得好撚尻

黑人洛基都有
點都要整返個黑人Iron lad
End game後大家都胃口大咗,期望所有個人作都係Avergers 水準,但其實忽視咗每個英雄嘅成長主軸。Phase4 續集嚟講,Thor、BP、Antman、Spiderman都各有成長,係得DS最柒
eternal credit scene有講天神族監視eternal 因為要幫佢養隻celestial 所以唔會出手

the watcher睇住成個mutiverse 但唔會干涉 係齊石ultron搞鳩佢先組team galaxy of mutiverse啫 所以都係唔會出手
出到MODOK都算係咁
次次一露樣就笑到仆街
成個天使得得B個太陽BB咁
蟻多嬲死象我覺得幾好
睇LOKI 已經覺得正
要讀中文翻譯,中文將魔多客解成「魔xx多功能xxx刺客」,跟到原意又唔係hea譯
呢個留言高質
值得好多人反思
成日見到人睇獨立電影係到問條主線乜乜乜幾時收伏線
根本係本末倒置
以前im2比人屌無曬個人故事線
而家居然係掉轉
清文盲唔識字睇post??
盲反個班除左講悶唔好睇,舉唔舉到例子點悶點唔好睇
我quote唔到
而家好似套套marvel d套路都係一撚樣咁
好悶
無手套都一抽三
關你撚事咩
問緊果位清 你又要加把口
你等等
未睇嘅唔建議入場睇又一套可以skip
香港啲翻譯水平一向高,之前Thor 4

Jane Foster最終戰有句畀god butcher 叫lady Thor
佢矯正話叫我mighty Thor
香港係譯做 神威雷神
點知台灣字幕 又係出返 女雷神

成句說話嘅意思 完全冇咗
有無人睇4d,Modok死嗰下噴血,跟住戲院噴水上塊面嗰下想嘔
antman3都幾有成長
講父女情,講小人物誤打誤撞成為英雄但其實內心真係仲好小人物唔會主動救世,個女想成為英雄偍爸爸多番拒絕、到入咗量子領域一手一腳教個女成長、最後都係咗個女而打算犧牲自己,都好立體睇到Scott Lang作為父親、人夫、Antman的個性,其實拍得好好睇

睇一次笑一次
仲要雞仔聲
變左Dynasty of Lang
希望中譯果位睇到,多謝你👍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞