[PS/PC/XBOX] WILD HEARTS 跨平台連線狩獵 ( 2/13 GAMEPASS+EA限定DEMO)

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
仲揀緊最終武器用邊把
我覺得20已經好夠用
條撚屌翻翻過去刷220愧異好過啦
btw wh endgame 有咩做
等緊patch冇再玩想知
無野玩咪玩等8方路人

淨係玩一隻咩
唔似mh, 根本係討鬼傳改

你要硬黎,似god eater都多過mh
人地唔係抄晒成隻遊戲照搬 只係以為自己貼圖庫係買晒版權

上面講緊成隻遊戲照抄 仲要人玩和風佢又跟 啲招一式一樣 抄晒所有主流作品

又想五毛式臭蟲論 人地貼圖無俾錢所以可以大條道理抄襲人地成套作品?

就算我舉個對你地最有利嘅例子戰國Basara
角設同打法都唔同 唔會係出無雙就plagiarism 當食生菜先啦 人地加咗好多原創設計落去
玩bug
GE咪又係抄MH抄到唔三唔四
抄上抄
挑咩戰 無雙8嘅開發水平挑咩大作呀 係度東施效顰

為咗競爭所以引入山寨貨 淘寶可以為商品市場帶黎競爭

你係咪買開淘寶果啲五毛黎
平民講無雙係垃圾嘅片段完全無錯 民意都支持佢開無雙屌柒光榮

請問佢有理有據有咩講錯 你覺得無雙8係神作?
依樣真係學足capcom 分割更新
岩岩開game 更新1.04
更新左d乜
睇下performance有冇改善
照你咁講 抄左就係抄左 用左就係用左
和風 mh3就已經用過和風
咁係咪以後所有game 都唔可以再用和風 其他game 用就 = 抄mh
只有mh可以繼續用?

戰國Basara 都無人話係抄無雙
只係無再出落去

你係咪有咩妄想症?
又係度偷換概念非黑即白 咁2G都有太刀啦

講緊佢地欠缺原創 MH其實個概念原於PSO 但係佢地絕對無抄襲意圖

佢地唔會蠢到將啲招式照搬

發展一套對新手極唔友善嘅戰鬥操作 反而日後成為佢自己嘅優點

咁點解Omega Force唔可以自創新要素要左抄右抄玩大雜燴仲要整得難食 日日爆bug

因為佢地無料 根本做唔到AAA 隻無雙8已經證明佢地玩開無雙呢啲無腦遊戲搞到創作都唔撚用腦

一味公式化咁抄 抄到無晒靈魂 Fornite同Craftopia都抄

戰國Basara大把人話抄無雙 因為有公眾壓力Capcom打過官司 唔係妄想症 係你地井底之蛙 原神思維啫

結果Capcom告唔入 Koei都反告唔到 因為戰國Basara同無雙分野充足 唔會令消費者混淆
CAPCOM指出《戰國無雙》、《真‧三國無雙》與《零~紅蝶~》等系列共49款遊戲侵害他們的專利。根據的是CAPCOM在2002年取得的「系列化遊戲續作可讀取前作的追加新角色跟內容」、以及「用震動通知玩家附近有敵人存在」等兩項專利

訓醒未?
專利一回事 戰無同戰國Basara市場定位之爭係確實存在 亦係對薄公堂嘅主因

你quote呢段又點?你推翻唔到「今次嚴重抄襲各家大成 只有bug」係原創嘅主要問題

你指係成功證明你睇官司唔理告訴動機同前因後果啫
update 到la!
根本抽啲專利出黎講就只係順便
兩套作品撞晒市場先係主因
專利你估大海撈針式告晒全線作品就係為某個專利咩

係因為俾人話戰b抄戰無 影響品牌形象先會報復式咁高

正如蘋果三叔互告專利權 你估佢地真係為錢? 兩邊都發過豬頭 會介意啲散紙

發起訴訟係因為蘋果不滿三叔設計抄襲

蘋果同Capcom贏係因為對家客觀上係靠抄襲搵錢

你自行將蘋果代入返Capcom就明

起初暗榮都有啲斬獲 可惜佢地以為上法庭可以開無雙技
結果想追擊人 俾人反勝
終審係光榮理虧 抄人大量遊戲嘅機能為理由要賠償

實在上就係因為光榮同Capcom表達對戰b嘅不滿
呢兩隻遊戲就係唯一兩間廠正面競爭嘅市場rival
你咁都唔撚明 點解光榮輸1.5億

根本法律界都屌柒光榮
係既係既 你繼續啦
我打機先
出左patch?
真 叫佢去番mhr吧啦
駁唔到就潛啦 返去幫人付費beta啦 柒碌買多幾份遊戲幫補吓啦 無雙8 狂抄之心 同埋單官司蝕咁撚多錢
用繁體支那做標準水平仲低啦 無雙8你都要撐 你水平應該同無雙8差唔多咁柒出國際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞