[PS/PC/XBOX] WILD HEARTS 跨平台連線狩獵 ( 2/13 GAMEPASS+EA限定DEMO)

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
咪就係訓低個下鐵車靠 99%係滅盡龍
我想問 尖鱗片 係打咩拎,卡住左
好似係雪地D蜥蜴
似討鬼傳>>mh
淨係個起野系統已經同mon hunt差好遠,唔明有咩好嘈
有冇人教玩弓 問完都無人答
youtube好多combo, 但個人中意橫弓三角形一段, 再起箱跳起射引爆
thx,原來要打埋啲怪先有
咁轉驚打左原子之心先再等呢邊有更新再打算了
玩到後面發覺飛燕刀易學難精
好難打高傷
不過我過到關就Ok
可以睇圖鑑搵到
本身玩開大炮
但覺得始終武士刀太型轉返玩刀
飛燕刀主要係好安全
本身長期喺天已經一堆招打唔到
仲有可以隨時Cancel嘅緊急迴避
單純想過關真係幾無敵
你地傘刃會唔會裝加格檔時間招技
驚裝完玩壞手
玩鎚係唔係最慘
單刷既話應該係
用20%個個可以繼承,唔驚
20%可以用,手感好好多
乜都唔用個時間有啲嚴格
除非你係高高手想要極限輸出
其一把最終武有30%
你中意可以繼承埋20%落去變50%都得
d化獸 攻擊模式類似,都比你講到隻game 真係完全照抄咁,係咪隻隻化獸都照抄mh?
絡繰系統 mh有無?
人物模組好過mh 你唔講
劇情動畫多過mh 你又唔講
武器裝備系統 係咪又照抄mh ?
https://youtu.be/9YY49g2Rxso

既然係咁 而家世界第一既ff14,當初2.0都係參考左魔獸先出到黎
係咪又要鬧賣一份

多bug 我係認同既
老虎抄雷狼好老實講打過既話我最多話佢元氣彈可能參考左地啼龍 定係我想像力不足
鳥類怪抄毒妖鳥同黑狼鳥又係 除左會啄地下同識噴波之外睇唔出點樣似
好老實講 咁多隻怪 真係談得上抄/參考MH既根本唔多
其實動畫嘅攻擊模式隻隻都差唔多
松鼠果招轉尾係怨虎師傅親自傳授,最似依招
動物嘅攻略模式,所以似真係唔奇
同好
呢個只係理論上既打法 我見youtube好多人咁教 班友應該後期都未玩到就學人出片
連射係好過箭雨 反正甲矢最多都係插到8支左右 一次連射中哂就到上限
隻game d怪愈後期過動症愈嚴重 用跳台打法效益低又易貓車

想靈活d既建議用熟天之錨多d進出 同人組既話不妨有機會就爆強化2乙矢 solo or比怪針都係連射同強1乙矢加走位居多

去到後期其實除咗親生仔飛燕刀或者刃傘神手
其他武全部都係唔靈活 要不斷出入 貪刀就等死 弓都唔例外
唔好理佢啦…唔知入黎鬧鬧鬧做咩…
唔鐘意咪唔好玩囉,係要全世界應同佢

類型係相同,但係玩落手感都唔一樣
係有D怪動作似mh姐(金針背訓低同滅盡龍訓低 角飛條尾入水妖鳥/浮空龍/天狗獸? 雞飛踢係千刃龍)
有時動物模組你打落好多game都係個類好熟口面
來來去去都係火車/爆旋陀螺型火車/變波碌/鐵山靠/遁地插/噴火冰雷風/麻痺毒訓教冰凍燃燒
但係wildhearts都還好 打落去都有新鮮感

絡繰系統夠原創性又好玩 呢樣係mh無既野
如果係因為幾隻怪同部份武器moveset似mh就話佢係抄足mh 咁都係唔太公平

bug就真係要搞搞佢 同埋個ser會斷線 打完一斷線當個場無打過
pc版真係on9 未整好就賣 ps5版玩落算叫正常
不過主線進度bug同fps bug真係離曬譜

wild hearts明顯地係好多大系列game入面拎優點整game
mh既殺怪模式
zelda既滑翔/探索搵付喪同護符
fortnite起樓
重有搞撚笑既汪達與巨像

比人話係縫合怪呢樣我幾認同 但係個絡繰系統真係叫原創同好玩
如果你當mh咁唔成日起野打一定覺得隻game乜撚都抄
但係玩耐左你一路起一路融合落武器moveset入面打就會發覺隻game其實行出左自己風格
只要好好發展同fixbug/改善UI 成個系列可以好有潛力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞