[PS/PC/XBOX] WILD HEARTS 跨平台連線狩獵 ( 2/13 GAMEPASS+EA限定DEMO)

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
最終boss到底咩垃圾設計黎
傘刀完全0遊戲體驗
要屈機既話請加入弓/飛燕大軍
咩怪都係輕鬆打
我玩弓玩到太悶整咗把六星絡繰刀玩下
當堂覺得隻game好玩咗
我就係玩左陣飛燕覺得太無腦所以轉返傘刀
一路打落都冇咩大問題
唯獨最後隻野根本冇得玩
唔係隻野勁係單純個機制同傘刀完全脫節
明你意思啊 boss極少攻擊 仲要長期飛天遁地 擔遮既話根本成場都係白色遮
其實我用弓打呢隻都係唔多舒服 overall嚟講根本飛燕先係koei親生仔
想問天照守打完劇情關 係咪要再去地圖度殺夠佢一次,佢先既icon先會喺地圖度出現,同要咁樣之後先入到人地啲場度刷?
市面上得返一隻MH獨市生意 , 自然會覺得好多野都抄MH
狂野之心 實際玩落去 同MH 根本就係兩回事
而且唔少人都認為隻GAME係有潛力既
多人狩獵GAME , God Eater 同 討鬼傳 都已經收皮
我而家寧願多隻GAME玩

仁王 當年都比人話抄魂系 , 而家咪又係殺出另一條血路

Capcom 咪又係無新IP之餘 , 仲不停炒冷飯
真心狂野之心OK好玩 只要fix咗啲bugs同穩返啲frame直頭幾好玩
仁王無照抄 而係仲要一開始有自己套系統 佢係based on 劍道 有自己嘅諗法
證明忍者隊有質素
人地成名作係DOA 忍龍 呢啲大作
Omega Force呢?

無雙就真係業界之恥 隻真三8有幾撚柒要我提多次?

你做狩獵遊戲無經驗抄吓功課都無問題
可唔可以做吓paraphrasing 先

啲技抄到足 老虎點解一定要抄雷狼龍三連撲 ? 抄到啲招毫無個性
隻隻雞都出黑狼鳥毒妖鳥嘅招 真係睇樣都知佢大概有咩技
條尾有個波果隻嘢 仲學隻天狗獸用條尾企同自轉掉嘢 話原創點信你
完全照搬人地啲招 同原神有咩分別

俾返少少錢人地Capcom 啦 要幫你做埋動作設計

到爆機呢隻遊戲叫你打咗幾多野豬同雞 你數吓 啲indie 作品可能都多變化過你
打完隻雞就打埋公雞 公雞打完就冰鮮雞 之後仲黎多隻照燒雞同火雞 孔雀

呢隻遊戲起碼一半內容係雞 歌就得兩首重重覆覆 死老豆咁款 重要行動模式一撚樣 屌你老母複製貼上

係差在AOE係種樹插冰定爆石

人地MH一啲重要怪都會有自己獨特音樂 AI 同招式都會唔同 俾玩家感受多啲唔同嘅玩法

隔離隊仁王起碼有自創系統又玩得順暢 beta都無咩破壞體驗嘅bug

呢隻垃圾支那味遊戲 可以收人500蚊 連歌同對白都出唔到 一係就全世界所有人一齊讀對白

音效都咁多bug 完全未測試好就賣

啲怪物成日錯位 明明個人走開三個身位 都會中投技
向右碌會俾人對頭撞 係飛去左面 連個物理系統都反晒方向

根本無雙8就反映咗班友技術未夠班 真三8 戰無五全部仆直

不如壯士斷臂 止蝕離場 留返啲錢出好啲忍者隊嘅遊戲 出新忍龍

好過蝕到仆街又要呀萊莎補貼
遊戲版Arno sunny
Zelda風格獨特做得成功 獨市生意無對手 所以你就訓身支持原神?

有咁多人好似你咁支持抄襲
呢類遊戲點會獨市呢

鬼佬都有出過 Duantless 仲係度 雖然我堅決唔玩
但係證明咗根本無獨市生意存在 只係無作品做到MH水準

咁點解有遊戲做得好獨樹一幟就要合理化抄襲?
表面就引入競爭 其實就係助長抄當新 令創意產業無晒創意

呢隻遊戲啲手感同無雙一樣咁撚閪 打空氣咁
我又唔見你話戰國Basara同閃亂神樂收皮 所以支持啲人抄無雙 唔好俾無雙獨大?

咁係因為無雙自己都死撚埋 無嘢好抄
研究到點打啦
傘刀用天之錨第一吓即Hit高機率會出到BUG
只要冇離開有效範圍就可以無限跳
之後就係ACE COMBAT嘅時間
https://vimeo.com/800693205
本身諗住用傘刃solo到尾
聽你咁講有啲驚
啱啱搵到解法了
喺佢未fix bug前快啲衝
如果唔係真係會打到勁痛苦
野生動物圈打咩怪開
亞種烏鴉
打第5章D暴躁怪
會出幻珠
用黎整外觀裝
弓 係咪儲氣 連射 之後跳台 引爆 無限loop
箭雨好難中咁

點樣可以玩得順暢啲
除咗隻雞招天殘腿似十足千刃之外
其他怪唔覺得有咩問題
好嬲好嬲
玩左差唔多100個鐘
老實MH FAN既話,會發現好多位多少都有抄
好難100%避免

最緊要係有自己既原素,由1+1變成2
令人覺得新鮮+好玩既姐
金針背 D技都好似 滅盡龍
淨係支棍個大劍真儲力都一樣
心諗,其他game都有大劍都有必殺,你洗唔洗抄咁足
造型有d似姐 射刺個設計完全唔同 最痛係連續兩下鐵車靠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞