[PS/PC/XBOX] WILD HEARTS 跨平台連線狩獵 ( 2/13 GAMEPASS+EA限定DEMO)

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
佢發明? 味又係抄啲crafting game

隻野豬又照搬 鳥類又照搬 仲要你大部份時間打鳥類 即係隻遊戲起碼一半係重覆內容 打雞打到PTSD
你貼啲打手唱好嘅片有咩用

係咪要睇多次真38啲「推介」片同啲bug大合集?

你記住佢70美金架屌steam 正評40%樓下
mh初頭都唔太紅,係挨一排,psp先紅
依隻殺唔殺到出黎,要睇造化
野豬唔係照搬

刺蝟抄足骨鎚啲招

隻大尾松鼠又抄天狗抄足

啲雞全部都係鳥龍大集合咁

真,依度拎啲料,果度拎啲料,其實炒埋一碟係幾好玩

好似大劍咁,起唔同絡操嘅出刀法都有唔同變化
仲有可以合炸彈,羅生門之類嘅建築物,雖然可以話即係Mh嘅道具

但係起個炮塔出黎打怪之類嘅相剋其實真係幾痛快
隻猿人呢金獅照搬
<-用鎚爆機

冇玩過其他武唔知係咪最慘

但就係要狂用機關黎坑怪先有輸出囉
steam負皮唔關mh事
係n卡災情
要比較實係有似架啦 又無迫你玩
係到玩既都係MH打到無野打貪新鮮啫
人物模組好過MH 連6年前嘅MHW啲模組都清啲自然啲喎 人地無陣大陸味 啲艾露仲好生動
劇情動畫多過MH? MHW多啲動畫喎
武器裝備 當然無雙同巨人搬過黎 你以為真係有1%原創
個製作人以前就係出進擊的巨人果個
雙刀照搬立體機動 飄到好似龍珠咁笑撚死人
淨係鎚都抄足晒 明明無雙就有鎚參考 仲要打擊感差到打空氣袋咁 有時仲要無聲

東施效顰 垃圾抄襲遊戲

Craftopia啲機械爛係新要素

跟本Omega Force就係開發組當中嘅垃圾
EA就係發行鹹中嘅垃圾中嘅垃圾 DLC就識出 Bug就你俾錢幫佢debug
武器防具 方面其實都幾新意

武器 : 要諗好一條路要繼承咩技再慢慢強落去 (唔係MH個D打出黎就即食)
防具 : D技可以有好多前置組合黎引發更多技能 (唔係MH個D夠點就發動)

呢D真係有認真玩過先會知
啲動作似招 人地連撲3次 佢又3次 點解唔可以係4次/兩次 連個間隔時間都一樣

佢好多時唔係一隻似足晒 而係4-5隻怪嘅招抄埋一碟

而玩家招更加係大陸網遊果啲級數 流暢度低打擊感虛到仆街
2023年要搵一隻完全原創,無任何其他遊戲影子ge遊戲係無可能,我諗呢個前提大家都認同

不過,呢隻驚係唔少部份照搬mh元素落去,唔一定係壞事,但預左會俾人罵抄mh,自然會對隻驚評價下降連宣傳都用mh玩法,會俾人話抄mh絕對係預料之內

多bug係一個問題,令呢隻驚評價更差,不過遊戲設計重覆性高,新增絡操系統好玩,但未到驚豔同有充足研究性

現家d人研究主要都係配裝為主,呢樣重心玩法實在同mh太似,反而新增系統深度不足,先係呢隻驚敗筆之處

如果大家最後都係玩配裝,點解我唔玩番mh,所以wild heart最大問題係新系統可玩性同深度不足,俾唔到玩家明顯同mh完全唔同ge感覺

我覺得主要係系統核心設計問題,做唔到自己獨創性,又咁岩日本風俾mhr做埋,所以爆死係無可避免
事實係陣年MHW線上人數最近高峰位多過你隻新game 首週 何況新啲同步上PC嘅MHR

抄到出晒面都要護航 你地同出賣遊戲業界嘅原神狗有咩分別?
你點得出呢個結論??
絡繰有原創性?概念上似足垃圾Fornite
啲工具結構就搬Craftopia果啲出黎

最好笑係Craftopia本身就係抄各家之大成

你都識講佢啲招基本每一招都令你諗起Mon Hunt
咁已經好差 唔值得玩

啲怪一舉手 一投足 都係出於芒亨某一魔物嘅某一招 全部都合成獸咁我玩返芒亨唔撚好?

仲要啲動作流暢度同判定效果 都未及MHP1 水準
抄好多大IP你都識講 咁就足以證明佢地有幾垃圾

無雙8啲嘢又唔見佢地夠膽搬落黎? 曠世大作喎 仲要自己團隊唔會俾人屌抄襲喎 點解唔搬埋落黎

根本佢地自家技術太廢要抄人先做到似樣嘅遊戲

無雙8就真係Omega Force原創喇
真三8就成功殺出黎 超越New Gundam Breaker
想問下整新武器個到成日話未達到覺醒條件/技能
係咪要推推主線/坐營火接地圖任殺龍先解到
明明夠哂料又唔比我升刀好無癮
攻擊判定係最令我頂唔順
mh 條龍chok 一chok 高左個頭都足以令我miss
wh 連斬空氣都計我打中
斬尾就斬緊一個巨型透明長方形咁
你有冇玩過先?老虎咁多招你搵一招黎講?連續三下係真係想像唔到去雷狼 你話元氣彈我都仲明
4-5隻怪炒埋一齊呢個好笑 係咪凶獸天照 從天而降踩係抄火龍 螺旋衝係抄爵銀龍 掃地激光係抄冥赤咁樣?
上面都有話怪物動作來來去去都係呢d 呢隻走奇幻d既風格(比起怪獵偏寫實)怪招玩法可以有唔少出入
佢最衰係d hitbox好怪
野太刀真蓄打弱點好容易打錯地方
乜撚野都拉到道德高地黎講,痴撚左線就入下精神病院啦

我有錢鐘意玩咩關你撚事
我寧願出多幾隻呢d game 都好過佢剩係出手機game

我mhr mhw 都有玩
根本手感就唔同
不過你呢種on9仔
根本唔會識求同存異,剩係識一味要求人地認同你個觀點
同你講野都哂鳩氣,block 鳩左你廢事浪費時間
個位巴打都幾撚嬲
佢連撲法同時間點都一樣 仲有怨虎天外飛仙佢又有 台比冰牙轉身撞
天地衝擊波 呢度隨便講都3招 點樣一兩招

隻刺蝟碌就抄骨鎚啲快速移動放針就抄足迅仔
松鼠就將天狗一半技放落去mix吓飛雷咁樣

螺旋沖當係照抄爵銀

怪招so far 有咩出入
除咗發脾氣會有一吓大陸式種樹之外
唔好理佢啦
擺明引戰
越理佢越開心
隻驚成日卡視角點搞
點解冇得set視距
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞