儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
唔係, CMHK 和 SmarTone 好似係無儲值卡 esim

3HK 就幾多選擇, So Sim, 3DIY 和 3 萬能儲值卡都可以

CSL 就有 Club Sim
實名張 Value GB 電話卡先, 再係 app 入面搞手續就得, 唔洗手續費, 不過要確保 So Sim 入面有少少錢, 通常要有 1 元
#37 有資料, 最近連 CSL Hello 都有自助 MNP 呢個服務
買增值卷增?
頭post嗰幾張都夠做啦
睇中hello同lucky sim,想用少少錢養住個主號同貪佢有100-200分鐘通話+上網,不過就係呢2張都無esim
如果調返轉,主號用實卡,但會唔會有esim data年卡?
我要求係咁

1. Esim 主號卡,mnp, 低數據(128夠whatspp ok)低通話(100-200/月)
2. 實體sim 上網年卡,人仔network限定 ,4/4.5g, 平均一年5-600GB

點砌好各位bro黎緊下個月終於完咗濕9上台plan
都係乜野3年 hkm果類特性
想請教下,自由鳥轉去Sosim,好多人教唔可以$0轉走,我係咪用自由鳥加1GB數據俾廿雞就ok?
因為唔見好似Sosim咁可以就咁入錢再揀想要啲咩
唔洗入錢,sosim揀月費用户
之前個post收集過

需要剩餘儲值額(金額>$0.1):SoSIM (轉台時揀「儲值卡」)、ValueGB

不需要剩餘儲值額:IMC、ClubSIM、自由鳥 (轉台時揀「上台客戶」)、Lucky
但sosim個介面都有講最少要有$1
揀「上台客戶」,我由自由鳥轉過4個號碼去sosim
跟巴打個方法試多次先其實好亂,都唔知點分佢儲值定上台
唔該晒
club sim係上台卡來架咩?
我見頭po話係實質上台卡
esim應該得上面巴打有寫嗰啲先有,要自己格下價

人仔上網卡,仲要係年卡嘅好似得鴨聊佳 (~$1.5/GB)

你一個月用咁多,其實月卡更加抵玩,可以睇下 MySIM ($30/60GB/30日 / $88/120GB/90日)
sosim我0蚊都走到
年卡?
sales 話個plan 本身係4.5G,生效日要打上去upgrade 5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞