儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
就係因為有個手動取消 呢個實名制度有冇陷阱 其實就可以提醒吓

卡主個資可以被上盜用,但從登記過嘅身份而從佢係呢方面嘅行為而開始懷疑同追蹤會唔會係重點?

儲值卡又唔只得年卡
總言之 佢會自動就尤得佢自動 加個以前未見過嘅功能 你表面睇方便 實質會唔會有野

攞住身份証舊香港人有幾多個冇上過台?
新香港人 我理到佢哋幾多吖
純keep no.通話果張有無1個月~1500分鐘?
我一個月用30gb左右 SoSIM/惠康嗰張會抵啲
同埋今日試完 地鐵load得好好 應該長用了
1個月1500分鐘係咪算多?
我見啲年卡都係得幾千

1500應該玩月卡?
其實單卡都 OK ,真係視乎個人使用習慣而定,當然雙卡就比較平和有多個選擇俾自己用下第二個台
3 萬 80GB + 30GB (社交網絡) 要 $150
激 100GB 見過都有 $150

分別在於 VOLTE 和外遊數據,呢兩樣得 3 萬先可以俾錢加服務,激係無啲

新出就如上圖所示,但有啲商家手上仲有舊包裝,但其實同新包裝一樣做到 100GB 數據 + 3000 分鐘行 4.5G ,本地卡和大灣區卡都應該可以經 app 做 MNP
預告:差唔多爆,開定下一個post
儲值卡/上台資訊區(32)
https://lih.kg/3357131
舊包裝係80+20果種?
下次可以㩒延續主題
我啱啱開始用儲值卡,1年大概用15000分鐘,100GB可以有咩選擇?
3 SOSIM(可以自己買卡攪)
CMHK MYSIM(要去門市攪MNP,未有自助)
請問so sim轉去國際萬能卡使唔使過冷河?見到頭po話國際萬能卡係另一間電訊公司
儲值卡簡單可以分成兩類

一種係4大台自己出嘅儲值卡,通常為左唔好做cheap個牌頭自己打自己,4大台會開啲子公司嚟做儲值卡,例如:

smt - valueGb
csl - your mobile, abc
3 - DIY, sosim

另一種就係出面有啲公司想搞儲值卡,就租用4大台嘅網絡,再自己整定啲plan賣俾客,通常叫mvno,個人觀察多數都租csl個網絡,例如:

smt - 好似無
csl - lucky, more mobile, IMC
3 - 萬能卡

咁呢啲卡始終唔係4大台出,所以會有多啲風險,可能係倒閉/速度唔足之類
點解唔考慮轉去3萬?
唔用激
最緊要用家用得開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞