儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike

人在英國 想問下點解sosim張卡完全用唔到 試過轉電話都唔得

我想收sms者
各位巴打,想問下有冇4G plan推介?本身用緊clubsim + 年卡,但係因為想講電話嗰陣上到網,而clubsim啲數據plan唔平,所以想問下
Budget :最好100樓下
用量:10GB左右
唔要和記支移動thx
More mobile同hk mobile兩間野黎下話
HKMobile 都冇5G
轉台生效日期問題
sun mobile轉sosim
每月12號截數
我應該填12號定係13號
激年卡100gb約170元,現在可以月費轉台超正,你的用量圍返一個月17元4.5g平過長者價
係喎 睇錯
真係可以月費轉台?
之前只可以由儲值卡MNP
之前試過用Happy年卡,張卡係冇數據前後都冇通知,仲要下下打去問用量
但係激無VoLTE喎樓豬唔係要邊打電話邊上網咩?

早排加咗
多謝巴打有心回覆
你肯定前台係12號截數 轉去其他新台一定要12號之前嘅日子
想問下CSL張HELLO, 如果已經開左"本地數據通行證"

可唔可以同時開多個"中國內地及澳門漫遊數據通行證"?
禾最尾都係用返clubsim,雖然唔係最平,但係起碼CS打得通電話,有人聽,又有volte,50有找有10GB都OK嘅,至少平過濕鳩自由鳥先
有用過, More Mobile 真係得 50MB 左右速度

而且得 $899 600GB 先係扺,圍翻就 $75 換一個月 50GB 5G 數據,但真係要買 $199 / 299 啲卡試左先好買,有啲區係收唔到 5G 訊號,變相大浪費

如果用兩年卡計, $299 100GB 就要 $12 換 4GB 5G 數據一個月

SMT 儲值卡雖然貴,但真係有 200MB 左右速度,但費用唔化算,只係可以試網絡
應該無問題,兩項無衝突就得
第一次轉台唔係好識
我3台5月19到期,想過冷河係咪用lucky hold number 25蚊加30蚊轉台費轉左先?

跟住Set返生效日期係5月19,一個月之後再轉Sosim?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞