儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
3國際萬能卡、HK Mobile

3萬 8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據 → $65,增值券$50有$55額,$100有$110額,坊間搵吓應該有平過$50、$100,但唔肯定

HK mobile買張40GB卡(如果仲有)唔使$50,之後每用年增值後申請:本地數據/ 365日/8GB(42Mbps) + 送2000分鐘本地通話 → $68,增值券$20有$26額,坊間搵到賣$15,按比例計唔使$40一年

2張卡都可以自助MNP
More 4G卡個朵唔好,買5G卡就祝君好運
用緊 MORE 5G 已三個月,冇乜特別尚算滿意
佢呢張5G 最好網速幾多?
唔該晒,我見仲有40gb卡
無聊入嚟問下
smt 5g 110gb 248$ 9月到期
諗緊好唔好落返4.5g 5g得個食電快又唔係快咗啲咩
落番去 4.5G 先, 5G 好食電, 而且除非要做直播, 否則速度上唔會見得有好大改善
值得mnp ?
諗緊轉台用個平啲嘅plan定係一下跳返落sosim
我部開工機sosim又幾夠用三十幾蚊質素黎講100分
5G真係未成氣候
都係嗰句,試左先,以免中伏
CMHK 網絡
My SIM, 鴨聊佳

SmarTone 網絡
SmarTone

CSL 網絡
More Mobile

3 網絡
未有
10GB ok 每年 500分鐘ok 會唔會仲有得選擇
我想買張valuegb, 可唔可以用app自已mnp? 咁係咪唔使畀$30手續費? 想由sosim轉過去
咁都係用返3國或者clubsim
另外想問3萬係咪係有效期之前增值就可以續一年?之後洗唔洗開plan先收到sms?
純收sms 就club sim吧
6蚊plan隔12個月開一次就得
驚既就set每月自動扣數
都係6蚊個月
八達通 VISA Mastercard都得
請問而家有d乜卡可以自己mnp?
各位大佬想問問我個case

用緊13min, 1esim + 1實sim
用緊SMT上台plan就到期
想MNP去一個可以有esim嘅卡,低成本養住個號碼同打下電話,再買張人仔(返工果頭得人仔收得到)實體年卡用黎上網,用晒data再換張新

想問下我個諗法都算正路?會唔會有其他問題?
如果係咁會建議我買邊兩張?
又唔係話收唔到,只係人仔好好多,
其實係唔係所有卡都可以轉做esim ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞