儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
感謝解答
舊台就到期,本身用開支那移動$98/12GB 一個月4G,有冇咩平靚正推介?clubsim是咪收得好差
打錯,應該係sosim
本身用緊月費plan 就完約 想轉玩儲值卡 如想keep返舊號碼+玩下5g年卡 點玩法係最好?(可用一卡/雙卡)
UK 3仔

有張10GB 英國碼號 純用data就唔駛實名登記

有檔口賣$125 炒貴定原價
轉去 ValueGB $170 有100GB, 自己去鴨記買張新號碼,再用 App自行做 MNP,剛今日成功轉台。
想問下如果想用增值黎續valuegb期既話
最少要入幾多錢同埋要點樣入錢
Sosim可唔可以用Alipay增值?因為佢$100,送$20。
激卡冇volte 廢廢地
想請問
喺7-11 買嘅 $35月費增值券 可摸耳用喺 一般嘅club sim 卡?
Alipay App入面,揀繳費服務,揀3仔,揀儲值卡增值

有冇人試過
指定儲值卡
唔該巴打
買服務應該係外國用個app都做到?
有幾何講電話
你唔講唔代表人地唔講
到你真需要講電話,而又接收得差嘅時候就係大問題
唔該巴打
支移真係好陰毒
大家用緊支移又準備轉台的人要小心

我爬post見了有巴打提醒過,一定要事先確保取消左“自動續約”呢樣野

我本身4月頭到期,頭先用支移app搵在線客服講取消自動續約
轉頭就有真人客服聯絡我

我話想取消自動續約,佢都係答我只要到期日前轉走左號碼就得

我問佢咁萬一新台出事意外轉唔切,咁呢邊會點,佢就答我“咁樣會自動續多24個月”

我話我就係唔想咁樣,想之後會跟返正價逐個月計咁樣,佢就扮傻話聽唔明我意思

我直接話曾經試過轉台失敗搞到遲左,原本個台係無自動續約,只會按返我個plan的正價收月費,唔會跟我原本的月費優惠價收錢,亦唔會同我續24個月

條撚樣先話“OK,咁幫你改為到期日後改用正價收錢,直至你轉走號碼為止”

支移真係好仆街
使鬼咁煩咩,提早轉走個台跟住打上去叫佢按比例退返錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞