儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
本身已有私人sim 有足夠電話分鐘同數據
想開張sim工作或者online shopping留電話用
3 diy 120蚊一年係咪good choice
想用esim 但係上網睇d人話3 diy 轉esim (壞/轉手機) 唔掂

有冇師兄比d意見
HONG KONG MOBILE雙月卡 20蚊續一年
HELLO 20蚊續半年
太空卡 係咪鴨聊佳 速度最快

要買2張比兩老用
普遍地方接收得2格,速度就得個位數
好後悔
3 萬能卡唔記得增值續期(過左好耐)
平時要個no.收whatsapp(上網用主卡)
而家入唔到sim world增值
想問係咪救唔返個no.
過左幾耐

一個星期有得救

一個月超級困難

超過一個月放棄吧, 幫唔到
想請教下各位巴打意見
有張用左好耐既hello卡,見佢而家有得mnp,好無轉去第個台再轉返過黎可以用到4G收得好d同volte
定係唔好搞咁多野繼續用算
用途搞清楚先, 留號碼就 Hello 卡, 如果要用其他嘢, 根據用量嚟買卡

esim 我都用過, 轉手機好麻煩, 外遊用完全唔建議
想開張SIM card,上台嘅,唔使數據,淨要語音電話同係「英美加台」嘅幾個地方可以穩定咁收到SMS嘅,有冇Ching知邊個台好用同個plan係點?
唔可以用儲值card,要上台...

請問而家香港邊個台漫遊收香港SMS最穩定?CSL? Smartone? 1010?

定揾其他post問?
Lucky Sim 收 CSL網絡, 有淨通話月費 plan, $4 和 $8 plan, 但要預繳分別 24 和 12 個月和收 $30 手續費

CMHK 就要 $41, 免 12 個月 $18 服務費

選擇唔多
Hello想問下大家
本身用緊hello卡打電話+萬能卡上網,而家想將hello卡mnp去hkmobile同埋開60日plan,雖然60日plan都有送2000分鐘,但就發現雙月卡嘅通話分鐘係劃一$0.1/min,唔同年卡可以去到最低$0.03/min。咁如果諗住長用60日plan又用唔晒2000分鐘咁應該直接買雙月卡定係買年卡?
同埋萬能卡個no.想轉年卡嘅話,買其他台年卡mnp走定係增值開萬年plan抵玩啲
唔係好明你想點,係覺得hello 卡通話太貴想轉?

如果係咁直接轉萬能卡65蚊一年任打算啦,上網再睇用量揀返張年卡/so sim 之類咪得

定係想用hk mobile 上網代替萬能卡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞