儲值卡/上台資訊區(31)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
我插咗張sim卡 未activate 唔識搞就打上去客服問
客服叫我千祈唔好activate
一啟動就變咗新號碼 要用完一個月先可以攜號轉台
你一舊舊
客服又on99

一向都係開左卡
張sim 卡有個number activated 先可以mnp 覆蓋上去

youtube 有片你都唔睇
https://youtu.be/N1u_fR_17m0
how 求攻略
我搞錯左

cs 啱,開左新卡要一個月後再買plan 先用到
其實7 仔clubsim 誤導左你
你一張sim 都無
係唔應該用clubsim mnp
因為mnp 一定要俾$58 買新plan
所以唯一選擇只能揀郵寄

你買7 仔clubsim 係做唔到mnp
咁我啟動咗張新卡駛唔駛用完一個月先覆蓋上去?
同埋條片又要再揀月費計劃 即係又要俾多一個月錢?
要,所以7 仔clubsim 誤導人

新客一張clubsim 都無只能揀郵寄
我咪話佢張club sim乜春都唔寫淨係寫可以攜號轉台誤導咗我
我用sosim係買完 入sim卡 即刻攜號轉台好方便 完全都冇問過客服都搞等掂
你啱
用自由鳥算啦
開頭未買club sim睇自上網啲人講要俾3個月月費自由鳥先走到 原來依家free
2 月嗰期試左幾次 MNP ,

Smartone 、 Value GB 和萬能國際卡係轉走後就會自動取消,

所以可以放心。
佢首月免費,先DL佢個app

條款都寫左要用完第一個月先可以MNP

2月尾我都係度問過同樣問題
不過最後無揀到club sim就無再理過
我都知有寫 不過買張卡入晒套後面正面都冇寫
ValueGB 衰在冇漫遊
club sim 兩隻都有, 經網上搞就直接轉台, 經 app 要等一排先轉到
IMC 和 ValueGB 都係咁樣, 所以試左一排就轉左
係咪小氣通唔比mvno access漫遊
應該唔係, 呢兩間公司本身都有外遊卡, 但就無好似其他公司咁樣一張卡做晒咁多功能

可能唔想開海外 IDD, 所以直頭唔做咁多功能
日本同中国都冇信號
(iphone)
吾你老母
甘你老母
邊張sim有wifi call一個月10 GB左右
clubsim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞