買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
係咪大鋪都會有個折實價?好似av life冇credit card優惠所以想係凶宅買
巴打們,啱啱睇咗Sony 50X80K 同LGA2, oled 睇戲個d色水真係靚好多

不過個sales 話而家50X90J 扣埋d超市現金卷做緊$73xx

抵唔抵買?
對,有禮貌地問
X90J都靚唔過A2
但如果考慮完,唔上新世界,咁買番X90J 抵唔抵?
都可以既,Sony 50吋係X90J最好
Thanks 巴打
X7000F上X90J雖然規格上好左好多,不過本質都係LCD,係會靚左好多,不過未必會有驚豔感覺
係,開咗同一條youtube 試片睇色oled 真係靚

不過我又限咗要50吋,A2得48,老婆話就咁睇都細咗,又驚唔耐用
A2有55吋

不過需要錢
你原本都係49吋,1吋2吋睇唔出架
55吋又大得濟,我電視掛牆架後面係暗門櫃
你老婆想要耐用多過畫質,你可能已經沒有選擇
係要大過77呀
QD OLED Panel最大暫時得77吋
睇中左部sony 65x95ek 大陸水貨13000人仔屌唔屌得過?
盛澤65X95EK都係15XXX, 如果唔想冒風險可以搵佢買

另外以下留意

SONY大陸水貨留意事項:
1. 睇電視台每次開機/轉台, 字幕都會變英文/簡體, 需要用遙控切換, 不過可以關閉字幕功能
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 跟機本身只有大陸APP
6. 跟機本身冇Airplay, 冇Homekit, 冇Chromecast, 冇Google Search, 冇Google Play Store, 冇任何Google服務
7. 可正常更新系統FIRMWARE
8. 如有需要完整GOOGLE服務可以買個chromecast with google tv
9. 如有需要更方便使用AIRPLAY, 可以買個Apple TV
謝謝分享~
thanks 巴打
唔考慮大陸65A80K水貨?
誠哥d sales真係唔係好掂,連百記都好過佢
最衰未裝修完,依家見到55A95 AVLIFE果啲賣16000有找真係好吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞