買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
巴打點用架
LG B2 2021年機
1. 你平時點用? 平時睇咩多? 用途?
2. 影張相上黎睇下
睇錯應該係b8pca
B8PCA 2018年款黎
1. 你平時點用? 平時睇咩多? 用途?
2. 影張相上黎睇下
我應該2019買,睇netflix多,冇乜打機

紅色/黃色background 會成個netflix印係右下角
白色/淺色background 字幕位會暗左
平時睇NETFLIX右下角有LOGO咩?
你係咪長期PAUSE定格畫面, 電視冇自動開SCREENSAVER嗎?
用緊au8000 50寸,上年第一次升4k電視
1. AU8000最入門機, 本身都唔會有乜feel
2. BUDGET?
3. 電視距離坐位幾遠?
AU8000仲暗過OLED, 如果AU8000你早上睇都OK, OLED唔會有問題
lg oled 真係三年就出事
計到絕最扺好似係去sogo嘅買
2018舊PANEL可能差D, 不過都要睇佢點用部機
有架,menu你揀睇個時,右下有個紅色Netflix logo仲要background 暗左

我個部同呢個鬼佬差唔多,
2:15 個個netflix logo,我再明顯d
https://youtu.be/aKcV_avyqEI
我見到NETLFIX選片MENU果陣右下角有LOGO, 唔知係咪因為咁
照用啦~
係,個個都有呢個印,因為佢contrast好大
巴打部機過左保, 咁你現在想點? 返回舊世界用番LCD我怕你哭
Burn in 其實平時唔係好覺眼,
除咗黑色,睇電視好少畫面會大面積同一隻色,
但你一check完就好在意,
最慘係成部機都好地地,換機好似好浪費,
所以建議大家唔好check
類似HOY TV個死人紅色LOGO
你平時關機有冇拔電源?
因為LG會定時係關機清BURN-IN, 你睇唔到既
冇拔,佢依家update完OS有個防burn in 既 program,但係每次都要manual turn on
當睇唔到算啦,又買部oled好on9
等遲啲有新技術/8k common再買
盛澤水貨LG OLED唔貴
新款OLED係自動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞