買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
係咪好醜樣~
畫得幾似
同上年迪B畫果幅差幾百倍
巴打唔入OLED我好失望~
好sweet

不過好番是咪應該係好翻

利申:中文唔好
只是回禮

不含任何野

你包花生我已扔棄
你地部舊電視係咪俾返送機收走? 而家仲有冇收買佬收機🙈
其實都好得意
同埋好有heart,好warm
作為女性絕緣體既我,做左廿幾年人都冇女仔為我做少少野
我意思仲值唔值錢,因為部電視今日回光反照, 完全無事, 就咁俾送貨嘅收走,好似好可惜
巴打想請教下55寸 Samsung Qn95B 同S95B 點揀好?
要賣我唔知道了

咩型號
15年前 Sony KLV 40X🙈
Sony A95K>S95B

主要係Samsung唔支援Dolby Vision

QN95B優點只有高光度,你室內環境好光可以考慮
我唔知仲值幾多了

15年前
唔該晒🙏🏻
俾佢舒舒服服咁走算啦
心情好怪,又好似有d唔捨得
巴打
Samsung 55Q70B
4xxx? 意思係盛…澤?

3-4k 40寸以上有冇咩介紹
都係Netflix YouTube /apple 手機播下歌
2676 8888
對,盛澤水貨
情緒輔導熱線🙈
佢好快又會壞返

電器嘅嘢臨死時都係壞吓好吓咁
直至全死
佢會回收完捐贈
LG 43UQ8100PCB 行貨
$35XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 43BU8100 行貨
$36XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY

Sony KD-43X80K 行貨
$42XX
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits

Panasonic TH-43LX800H 行貨
$43XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞