買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
買第二個brand換左其中一部就解決到
用手遮
宜家生命淨機$7680,上星期買左,送條hdmi2. 0
開機個下反射射到
我開完機之後兩個remote 又會獨立控制番各自部
想問下samsung通常幾時出新soundbar
6月左右
會唔會又係4-5月買水貨最抵
舊款Q990B, Q930B行貨已迫近水貨價
盛澤好似都唔接住

水貨SOUNDBAR要新款先有價錢優勢
但soundbar新款應該水貨都唔會平太多?

巴打知唔知而家990b行貨咩價?
Q990C soundbar新款行貨又上番1萬以上, 水貨咪有空間囉

Q990B 9千
出新soundbar舊soundbar未必會下架,所以好少話會平,影音產品唔係電視嗰啲咁
行9000,水6千尾7000,差2000都幾吸引

不過我3-4月入伙,其實係咪都係直買水貨算?
到時再睇
索尼2023年現在可以公佈的資訊:

1、3月先上市X80L、X90L,其它型號後續基本在5-6月上市
2、系統增加的新功能如下:

NFC一鍵投屏功能
一觸鏡像(安卓、IOS均可)
增強的兒童模式、老人模式

3、X85L增加了背光分區(以往沒有)
4、X90L增加到100個分區以上,但沒有改為MINILED背光
5、X95L延續MINILED背光,硬體設定提升不大,主要是軟體層面上的修改
6、A80L和LG新面板同步
7、A95L和三星新一代QD-OLED新面板同步,解開亮度封鎖會逼近2000nit
8、杜比視界遊戲模式因為索尼認證問題暫時只有QD-OLED的A95L會帶,其它機型需要等待後續更新後有,這裡我說一下,索尼是很軸的,他們是需要手續齊全且正規才會上某些功能,硬體本身支援沒有問題
9、畫質演算法層面上,首先亮度全部比以往有提升,控光演算法做了更多的努力去優化,新的XR畫質演算法還會提升清晰度(PPI)
10、按照最新資訊來看,是有A90L的,但是這個會等待90J清理完庫存才會發佈,也有可能因為A90J還沒清完庫存而導致延續到下年上市
11、SOC晶片組沒有更換,但這一點我還沒有最終確認,有可能只有單個型號作為先鋒先換,例如以前的X9000H這種性質
但水貨會唔會又好耐先到貨
盛澤需要幾星期, 要儲夠數量夠一隻櫃先坐船
你急咪早D搵佢訂
詳細你自己WHATSAPP問佢, 我唔知佢D貨期
身體點
A80L 會用G3 嘅MLA OLED panel?
我估只會用C2果塊
到時有Review睇光度就知道
盛澤有冇做過Phillips 水?
裝好新電視,今晚睇馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞