買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
岩岩買咗電視,星期一送貨,有冇soundbar推介🥶
唔識quote/reply 上一個post 既內容

電視距離2.5-2.8米遠。

心大心細想退左QA75Q60B,見到好多人都負評個clouding 問題,尤其時75吋或上
https://www.productreview.com.au/listings/samsung-q60b-series

依家得部65" QN85B 做特價,又唔想要IPS panel.

2023年款電視幾時出?
太遲出, 經濟下行
1. BUDGET?
2.5-2.8米遠需要75-85吋
外國幾時出新機可能4月-5月
QN85B MINI LED + IPS其實唔差, 有冇75QN85B?
或者75QN90B
人在外國,Amazon 可以退貨,不過依家等緊原廠維修…

值唔值得加錢換部QN700B?

不過網上見QN700A大部份係用咗半年至一年先出事,怕QN700B都有相同問題,只係依未浮現出嚟…
1. 唔值得, 可能一樣問題
2. 轉QN800B, QN900B
3. 或者QN95B, QN90B 4K
兩千幾會唔會好少選擇?
係有貨,不過等耐咗咪心淡囉…
1. 買咗咩電視?
2. 要單條過, 定有位放SUBWOOFER
55x90k
subwoofer要放邊ga? 地下?
地下
都有位嘅😂
Denon Soundbar DHT-S517 (有subwoofer)

Denon Soundbar DHT-S217 (冇subwoofer)
好, 我研究下先
另外想問下部電視有咩要留意, 或者有冇咩鑊氣🙈
冇咩問題呀,只係記得字幕要較半透明(我自己會較埋黃色),就冇咩光暈問題
個個sales都建議oled,講到無咩燒印問題, 但係我始終都係驚睇三兩年就燒印, 所以都係揀VA panel
唔好自己開箱
基本冇咩鑊氣
主要睇你用黎睇咩
屋企人睇電視劇, 睇馬, 我得閒先會攞嚟netflix
咁X90K OK了~
OLED真係好靚,如果我自己住, 一定買OLED
巴打有望過??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞