買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我係驚我未裝修完,唔知裝唔裝到
一陣俾咗錢,但又裝唔到,就含撚都冇味
兩款唔同級別
CHECK好哂先買啦
冇貨咪A95L囉
係阿,冇計,不過如果95L太貴,可能到時就要down去A80L
因為我見價錢差唔多 哈哈
係咪lg c2比較好? 想問下咁水貨保養係盛..澤跟? 同行貨保養係咪無分別?

另外想問下, 你點睇用apple tv iphone 對色準? 效果係咪會再好啲?
55A95L初出預25000-27000 我估
水貨保養係盛..澤跟, 詳細你問番佢
點解仲要用APPLE TV, 我冇用iPhone唔知道
喉糖,水
sony垃圾marketing 一定開3皮
裝修之前冇plan好留位放55吋?
長闊高唔係一早定好咩
我已經保守左~
所以話利潤幾豐厚
一部55吋WOLED成本可能4千都唔需要
跟機廠保得一年...
65吋你坐近D睇囉, 其實都可以
65QN85B
以我所知,
Sony, LG, Samsung都得一年(過咗一年都有得拗既,因為有consumer law,不過煩啲同冇保証)
反而大陸牌有3年....
65QN85B AUD幾錢
我保養可能過左,2019年買,想問如果壞底板大約要幾多錢?
應該3年保養
你打電話問LG好過
我當A$1:HKD5.5算

依家QN85B 65吋 原A$3299,特A$2499,買埋soundbar 仲有extra 15% off,即係A$2124 (機價 )/ A$2804(機價) for 75吋

之前落左單,Q60B 75吋 原A$2499,特A$1799,買埋SOUNDBAR, A$1529(機價)

LG, QNED80 75 吋 就A$3576減到去A$2276
QNED80 IPS黎, EDGE LED
Q60B其實都有可能係IPS, SAMSUNG同款唔同尺寸可以用唔同PANEL

75QN85B AUD$2499 即係HKD13570, 平到笑, AUD$2804 即係HKD15225 , 咩SOUNDBAR??

香港75QN95B賣緊HKD37000
百記上星期我買LG洗衣機, 佢同我講直驅冇用, 皮帶先正, 我同佢解釋番咩係直驅, 直驅有咩好處
今個星期裝機, 直驅非常靜又唔多震
可能上次我行去間大既, 果條友睇落高級D, 仲要淨係管影音果層所以專業少少
65QN85B $2499, 如果買埋soundbar, 就$2124 (電視機)+ soundbar 錢。75QN75B就 $2804+soundbar 錢。

Soundbar 做特價有呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞