買電視機 / 換電視機 集中討論區 (135)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
今日去av生命睇x85k 佢竟然反推我x80k 話冇咩分別只係價錢差一截
佢老點你
所以聽完我都冇再理佢即刻走
如果120hz 面板 同 HDMI 2.1 唔重要,咁的確分別不大
可能佢地要清X80K

AVLife都有廢Sales
咁85k同90k又大唔大分別?
系統本身就有繁體,不需要fix
X90K光8成左右,黑位又好D,喇叭多2隻,最新版本影像晶片

不過唔好同OLED比較
其實我用緊55x85g,都唔知好唔好升上去
咩size先?
冇必要,除非你需要睇4K60影片,同埋覺得系統唔夠快

X8500G升X85K基本上只是系統快左,順暢睇4K60片,畫面基本一樣

你怕燒印,只買液晶,最多都只是買到65X95K

你升65X90K都有進步既,光左,黑位好D,畫面因為新影像晶片立體左

液晶電視都冇得點改善,主要都係光度提升,畫面永遠去唔到OLED水平,天生就係咁
55X80K用IPS

55X85K用VA

睇你需要可視角,低殘影

定係黑位少漏光同高對比
我可視角唔洗太好 因為睇親都係坐正正睇
黑位少漏光
不過佢講到好似大家都是4K 不用分得那麼細咁嚇親左
40以上那有電視不是4K

55A95K都係4K電視, 咁應該點比較

佢都戇鳩
55 X85K同X80K價錢差距先細wo
個sales搞乜野啊
Price啲鋪寫價錢已扣除原廠贈品即係啲咩黎
睇緊lg c2 見個價6900去到8千中,差距都有啲多
price入面頭幾間鋪個價最準
LG 42C2 行貨就係賣緊8380
低過既應該都係水貨/問題貨
8380係淨機價,乜都唔包
去大鋪買就貴d,但有LG規定送既贈品e.g超市禮卷/掛牆架/其他電器
Thx
通常係超市卷,掛牆架

上Avlife個網就好易check到有咩贈品

price.com有水貨混雜,亦都有假價
今日送新電視嚟 係咪跟呢個post 2樓咁set 就ok
你想色準就跟
跟啦,你地專業咁多
netflix 個體能之巔

勁多全黑背景訪問個參賽者
oled 睇真係好正

唔知qled 睇會點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞