mox bank 討論區(11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
你入app鎖左張卡先
我都有frd 係咁 無啦啦比人扣數
cls 公司 debit card都可以比人碌到負數 唔明佢點解會批個交易, 打個電話等左30mins 都無人聽
應該唔少苦主炸緊hotline
我張credit card都冇啦啦俾人碌左$11
暫時冇人覆
佢自動碌多次之前買咗嘅嘢
搞咩
有無人些過張卡無啦啦比人碌左錢
懷疑比人盜用左
原來唔係得我冇啦啦碌咗嘢
原來咁我人都係咁 我比人碌左370
頭先打通 佢同我講話係某D商戶月尾返數個陣有錯 扣多左
所以今個月你去過邊間鋪頭 有機會再比佢地扣數
我就質疑 依家唔係一間 係我等佢電話過程已經再有唔同嘅公司扣我數
我就覺得間間公司一齊錯機會唔大 佢回答只係話搞緊 叫我得閒入app update 個balance
之後mox send sms 話我透支左過千蚊 叫我快d入返錢
debit card 可以透支..
咁神奇係實體店偷簽
似mox系統傻左
我果張單係朝早8點係屈臣氏碌
8點屈臣氏啲人都未返工啦
限額長期Set左0 應該安全卦
我都有2單,搵返係2單都係之前14號既交易黎,又扣多次錢
好癲
而家張張卡都多左人撞no.盜用

呢次應該都係
我都覺得係佢system 傻左 因為所有金額都可以係今個月嘅消費入面搵返
仲同我講係人地錯 雖然未必無可能 不過咁多間一齊錯 機會低d囉
我係8點7仔
我都係有兩單呀!又係14日既交易黎,佢地系統short L左
你好,唔好意思,讓你久候,我們明白你的情況, 請你放心,這並不是盜用情況,我們已得悉這個狀況而相關部門正在跟進處理, 請你耐心等候, 相關部門會盡快調查修復, 如有需要,你可以先按照以下步驟將卡鎖上,
1. 登入Mox app
2. 在「主頁」選擇Mox Card上的「查看詳情」
3. 選擇「鎖卡」
有關最新情況,請你留意應用程式當中的推送通知, 很抱歉為你帶來不便,謝謝

最後收到cs依個reply
想問下啱啱收到msg話朝早八點喺711用咗10蚊,跟住諗住鎖卡就話會取消所有交易,但係本身早兩個月開諗住攞佢嗰1000蚊,宜家鎖咗卡仲有冇得攞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞